Thursday, December 30, 2010

hai guys !Hari ini yana nak story sikit mengenai yang berlaku semalam .Serious memang kelakar .Semalam kawan mak yana text mak yana kalau nak kerja dekat Paroi Mart masuk pukul 2 .Masa dapat tahu tu pukul 1.55p.m dan tengah sibuk online dekat Facebook .Apa lagi siap siap terus pergi kerja .Masuk-masuk kerja terus jadi cashier dengan tak tahu ape ape langsung .Tengah hari memang tak ramai sangat orang beli .So agak bosan .Lepas Asar saje orang mula ramai dekat kedai dan time tu memang busy sikit la .Pukul 7.10p.m yana dengan yang lain mule kemas-kemas kedai .Kemas-kemas okayy lagi tak kesah sangat la .Sekali nak tutup kaunter .Perhhhhh memang payah la jadi cashier kedai runcit ini .Nak kena tulis tu tulis ini .Urghhhh memang tak sanggup .Balik-balik saja terus cakap dengan mak nak BERHENTI .Tak tahan kowtt jadi cashier ,dah la tu jauh pulak tu .Yana memang sengal sikit .Main setuju saja nak kerja mana .Sekali dah kerja hambik sekali rumit kowtt jadi cashier kedai runcit ini .Means yana kerja semalam hanya untuk 7 jam sahaja !HAHAHA :D .Memang gilo yana ini .Tak ade keje carik keje .Bila dah dapat keje BERHENTI pulak .hahaha ;) .




Sayang mereka <3 <3 !!




Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Friday, December 24, 2010

Hey guys,yana hari ini penat sangat sebab pergi cari prop untuk party lepas itu yana pergi teman member-member ini beli baju sekali.Yana ingat nak beli baju sekali tapi entah kenapa mood nak pilih baju tak ade la pulak tapi suke tengok diorang pilih pilih baju.Lawa bangat sampai lama memilih dan ade yang was-was nak beli sebab takut tak boleh pakai.Tapi perkara yang memalukan telah berlaku.Malunyaaa >_<.hahaha:D.Yana macam biase la bila dah dapat baju yang yana nak pakai mesti tanye perunding fesyen yana Along Pqa <3.Wah yana tak nak kalah ini ade perunding fesyen.Macam artis pun ada jugak..hehe ;).


Ouh ye dalam-dalam tengah yana pergi cari-cari barang tiba-tiba yana nampak bantal peluk,selipar dalam rumah and bantal ade gambar Barney.Ya Allah seronok sangat dapat tengok,dalam kepala otak ini dah mule rancang perbelanjaan dan penyimpanan duit untuk beli.Dalam tengah-tengah pikir terlintas dekat kepala yana Twins yana.Rindu sangat dengan diorang.Qis dah lama tak nampak dia online mungkin sebab dia busy dengan ko'op lepas tu dah nak masuk sekolah ini banyak benda nak preparekan :).Qila pulak dia pergi holiday dekat JB.Ingat nak message dia tapi yana tak sempat nak topupkan dia sebab yana busy sangat-sangat.Then bile nak call takut dia busy dengan family so terpakse la tahan saje rindu ini.Lagi pun 3 bulan akan datang lagi yana rase seksa.Ye la mana tau yana dapat masuk U..insyaAllah :),yana mesti susah nak contact diorang lagi.Ape-ape pun all my lil sis and bro iloveyousomuch guyss.I will miss all moments me and you guys :').






Sayang mereka:Nur Afiqah Qistina Aishah Nursya'Aqilah Aiman Fareez !!










Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Tuesday, December 21, 2010

Confused :(

yana buat macam ini
 nak qila happy!

that's all.I know you
not happy with me!

I'm so sorry but this 
my reason why i'm do this!

I'm not good enough
for you :(.sorry.



Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Monday, December 20, 2010

Bile suka datang maka muncullah duka :)( !

assalamualaikum :) .
hey guys .hari ini lagi sekali yana di duga dan lagi sekali handphone yana berderai kena campak dan sekali lagi airmata ini berderai.Sampai bile ini semua nak berakhir ??Kenapa tak nyawa ini ditarik je ?Ya Allah kau berikanlah aku kekuatan untuk hadapi semua ini.

Hari ini yana dah habiss exam SPM.alhamdulillah :),yana selamat berjuang walaupun terpaksa harungi pelbagai liku-liku kehidupan yang bukan yana rencanakan tetapi Allah telah menentukan.Insya-Allah dengan segala usahe yang telah yana lakukan walaupun usaha tu tak cukup dan tak puas bagi yana tapi yana dapat jugak harunginya.Moga-moga dengan usaha yana selama 5 tahun ini berbaloi dan yana harap kau orang doakan yana berjaya okayy.I'm so happy because i had finished a part of my life with best moment at school.



Sayang mereka:Nur Afiqah Qistina Aishah Nursya'Aqilah Aiman Fareez :)) !





Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Saturday, December 18, 2010

hello hello hello !
hehe :D.Penatnya berjalan hari ini..huh.Tengah hari pegi kenduri nak tunggu mak atam yana datang punye la lame :)))).Lepas kenduri ingatkan terus balik tapi pergi cari kedai muffin untuk buat tambahan kenduri kahwin..ayoyo sangat la letih.3 tempat pluss D'Haja.Tapi seronok la dapat jugak lepaskan hajat nak kek coklat yang dirindui..haha :D.Lagi best bila yana dapat jugak shawl baru setelah sekian lame tak shopping selendang..hehe :D.Nanti yana selitkan sekali gambar shawl tu eh ;).


Pic:orang dah lame beli yana baru nak beli..ketinggalan zaman betul..haha :D .


Ouh ye hari ini hati ku riang sebab Malaysia akhirnya dapat jugak masuk ke final.I <3 Malaysia.Tapi yang membuatkan hati yana risau dan runsing bila banda mula tak enak dan rasa nak demam.huhu :(.Hopefully sihat la ye sebab lusa ini my final paper.





Sayang mereka:Nur Afiqah Qistina Aishah Nursya'Aqilah Aiman Fareez ;) !!




Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Friday, December 17, 2010

Sabar :)

Salam,yana tak tahu makin lama makin banyak dugaan yana terima.Ya Allah kau berikanlah aku kekuatan untuk hadapi semua ini.Sabar okayy yana..yana kuat :))).








Sayang mereka:Nur Afiqah Qistina Aishah Nursya'Aqilah Aiman Fareez :)))) <3 !



Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

hey !
guys hari ini nak story pasal adik-adik angkat yana.Hurm..yana tak tahu la akan kenapa yana selalu rasa macam ini.sapa yana kat dia orang?kenapa dia orang buat yana macam tunggul?kenapa susah yana nak percaya yang dia orang sayang yana?kenapa yana rasa macam yana seorang saje sayang kau orang?macam syok sendiri?aish entah la kan.

Nur Afiqah :)

mule-mule yana story pasal afiqah dulu okayy.I'm call her eyka,dia tak banyak masalah pun dengan yana tapi dia dah jarang tegur yana.Yana tak pasti la sama ada dia ini macam mana.Dia dah tak kongsi masalah dia dengan yana,dah tak banyak cerita dengan yana dan susah untuk yana paham dia.Yana rindu dia yang selalu cerita dan gossip dengan yana tak kira la pasal sapa pun,dia mesti ada saja nak cerita dengan yana.Eyka i miss you so much sayangg!!I hope we can chit chat like before dan jangan sembunyikan masalah dari yana.Love you so much <3 <3 <3 !


Qistina Aishah Zahariman

sekarang yana nak cerita adik yana yang sorang ini.I'm call her qis,yana suke sangat dengan dia.Dia jenis yang  suke berterus-terang walaupun manis atau pahit.Yana suke qis cakap yang dia cemburu tengok yana lebih-lebihkan qila :).Dari situ yana boleh belajar dari kesilapan yana.Tapi sayang jangan benda kecil terus nak marah dan cakap yang tak betul sayangg.Pasal gambar itu yana letak love hanya sebagai hiasan dan corak sayang,tak ada maksud lain pun.Qis  jangan salah paham okayy yana tak maksud apa-apa pun.Qis yana tak pernah pun nak berat sebelah dengan qis atau dengan yang lain.Yana sayang semuanya sama saja,tak ada yang lebih tak ada yang kurang hope qis paham sayang.Tapi yana mengaku yang yana lebihkan qila,yana akan cube untuk perbetulkan.Qis i know you jealous but qis tolong jangan salah paham okay.Qis yana minta maaf kalau yana selalu tak ada disisi qis bila qis dalam masalah ataupun sedih.Tapi qis boleh story bila-bila saja kalau qis ada masalah..mungkin dengan berkongsi qis tak ada la tension or stress sangatkan.Yana minta maaf kalau yana tak boleh buat qis senyum or happy tapi yana akan buat yang termampu okay.Yana harap sangat qis be a strong girl okayy ;) !I hope kita boleh slow talk,qis cakap apa yang qis pendam selama ini dengan yana okayy :).I miss you so much darlingg.Love you so much darlingg <3 <3 <3 !

Nursya'Aqilah Mohd Shah

seterusnya,i'm call her qila.tapi banyak gelaran yang yana bagi kat dia..padan muke dia :D !Qila yana tak tahu sama ada qila ikhlas ke tak sayang yana?yana dah kurang gaduh dan tak banyak masalah pun dengan dia.Tapi dia ini jenis tak terus terang dengan yana,so yana tak tahu dia ini jealous ke,marah ke,sakit hati ke.Macam hari tu dia tengah skype dengan cella andd leesa kenapa susah sangat dia nak cakap dia busy,tak ada la yana kacau dia.Ini tak bila kawan-kawan dia dah merajuk baru nak cakap mana tak bengang yana.Qila please be honest with me please andd share with me your problem please.Yana tak akan tahu kenapa qila badmood kalau qila tak cakap masalah qila dan mungkin dengan kongsi masalah qila dapat kurangkan stress and tension qila.Qila please say it if you jealous yana layan juniors lain lebih-lebih..kalau qila tak cakap dan tunjuk macam qis yana tak akan belajar dari kesilapan sayangg!I hope you understand what i had said :).Qila yana minta maaf sebab tak pernah buat qila senyum sedangkan qila dah buat macam macam kat yana :(.Yana akan cube buat qila senyum okayy tapi yana minta maaf awal awal kalau yana tak dapat buat qila senyum.I miss you so much.Love you so much darlingg <3 <3 <3 !

Aiman Fareez

yang ini satu-satu nya adik angkat lelaki yang yana ada sekarang.I'm call him aiman.Yana tak tahu macam mana yana boleh anggap dia adik angkat yana sedangkan yana tak minta or mention pun.hahaha :D.yana tak banyak masalah dengan dia cuma yana tak berapa suke bile dia dalam keadaan marah atau tension.Thanks aiman sebab buat yana senyum tak kire la yana tengah marah,sakit or badmood.Aiman belajar dari kesilapan ye,jangan buat lagi kesilapan lalu okayy.Aiman yana minta maaf kalau yana ade buat salah dengan aiman or menyusahkan aiman or sakitkan hati aiman,yana minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki dan yana minta maaf sebab selalu buli or kacau aiman..hehe :D.


guyss yana minta maaf kalau yana ada buat salah or sakitkan hati kau orang or menyusahkan kau orang dari hujung rambut sampai hujung kaki.Yana tahu yana banyak buat salah dengan kau orang :'(.Thanks guysss ;) .



Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Tuesday, December 14, 2010

I'm back :) .

hey guys !
sorry dah lame tak update .Yana busy dengan SPM examination..hehe :D .
ouh yeah maybe after this i will always update blog..insyaAllah kalau tak ade arah melintang.

Ouh ye sekarang ini mood tak menentulah .Pikirkan masalah adik-adik kesayangan lagi :D .so sorry la kalau kalau post marah marah..hehe.SPM ?malas nak story ade sedih,suke,benci andd okayy .serabut pluss tension Yana dibuat nye :p .Satu lagi Yana sakit hati betul bile orang yang dah kawan dengan yana lame,judge yana macam tak kenal yana pulak.Eiii sabar je la dapat member macam tu .

Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Monday, December 13, 2010

Edit Blog.hihi

Assalamualaikum.hehe.blog ni di edit oleh saya,khairun najihah.thanks to me.LOL.penat la jugak melayan kerenah si liyana najwa tu.hoho.sorry kalau saya edit tak cantik.by the way,im enjoy edit it!tak sudah lagi edit .banyak sangat si liyana ini nak .hahaha .sambung mlm kang .


Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Auburn - Perfect two (w/ lyrics)





this song so meaningfull to me .this song is my favourite song :) .

Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !