Wednesday, January 26, 2011

My Meaningful Weekend

Hari tu yana hangout dengan cousin tercinta dan kawan kawan mereka .Cousin yana yang join sama-sama nisa,kyra dan jihah manakala kawan kawan mereka yang join aina najihah,hanny,ain aisyah,abang hanny .Tapi agak sedih sikit laa sebab masing-masing dapat lepak kejapp jee .Kyra lepas makan jee blaa .Itu pun tergesa gesa sebab kena balik Jelebu .Hanny dengan abg dia pusing-pusing lepas tu jumpa kita orang terus balik sebab nak balik kampung .Baru nak lepas rindu kawan lama .Tak apa laa hanny lain kali kita borak borak ye .Ohh kyra saya amat merinduimu .HAHA .Aktiviti kita orang agak meriah laa tanpa mereka yang terpaksa pulang awal .


Mula-mula kita orang berkumpul depan Popular .Yana,nisa dengan jihah datang sekali sebab dia orang lepak rumah yana awal 2 hari .Sebab khamis malam itu ada majlis dekat sekolah so alang-alang tu dia orang tidur saje rumah yana sebab senang nak bergerak .Sebelum gerak selipar jihah putus disebabkan kaki dia sama saiz dengan yana .Yana bagi pinjam selipar yana tapi yana terpaksa pakai wedges .Tapi time balik perhh terasa sakitnya pakai lama-lama kasut tinggi ini ,letih teramat !Sampai-sampai je kena drop sebab kita orang datang lambat .Nasib baik aina dah beli tiket wayang untuk kita orang dulu .Kita orang dah decide nak tengok cerita Khurafat .Kelakar gila bila ingat balik masa kita orang dalam panggung .Walaupun,kita orang tengok cerita seram tapi kita orang satu panggung boleh gelak-gelak .Macam macam budak-budak ini buat lawak .Ada yang terkejutkan kawan kawan sendiri laa .Ada yang bersin time semua baru lepas terkejut tengok babak seram laa .Masing masing supporting ,orang Seremban memang terbaikk laa ;) .HAHA .


After wayang kita orang decide nak makan sebab masing masing kelaparan .Perhh tak payah cakap la pasal perut .Dah macam macam lagu dia orang koir .HAHA .Jihah ajak makan SR tapi masing-masing gaji tak masuk lagi so cadangan dia reject .Last last kita orang cousin cousin decide makan dekat Pizza Hut sebab jihah nak tunaikan janji dia pada yana .HAHA .Finally jihah belanja tapi yana dan kyra support la sikit .Perhhh perut aku keriangan dapat makan Pizza Hut .Time order mamat yang ambil order muke dia mirip seperti junior yana sorang tu .Sumpah mirip !Tapi muka dia matang sikit laa .Yang tak boleh tahan yana main main mata dengan dia walaupun dia tak perasaan sangat .Sumpah yana cair dengan dia !Tapi macam biasa la itu hanya angan angan sahaja .Ingat nak ambil gambar dia sebab nak bezakan dengan junior yana tu tapi tak sempat pulak .Tergelak cousin yana tengok bila yana dah mula pikir pasal cinta .What CINTA ?!!Ohh memang tak laa sedara .Sorry laa babe .No cinta cinta .Buang masa dan sakitkan hati jee nanti .Entah laa yana pun tak paham sekarang .HAHA :D .Okayy guyss lupakan ,jangan layan ting tong yana ini .Yana memang suka masuk bakul angkat sendiri pastu berangan .


Lepas makan jihah ajak main bowling .Yana dan nisa pun onn je laa .Kyra kena gerak balik ,kesian dia tak dapat join .Hurmm tak apa laa darling nanti kita lepak lepak lagi okayy ;) .Aina dengan ain dia makan FC lepas dia orang decide tak nak join sebab dia orang nak buat aktiviti lain .So kita orang gerak pergi bowling .First game nisa menang yana second jihah third .Perhhh dah lame gila yana tak main bowling .Lebih dari 6 tahun tak silap yana .Disebabkan yana tak puas hati kalah so yana decide nak main second game tapi lawan dengan nisa sahaja .Second game i'm the winner !See the leg laa .HAHA .Yana memang power pun .Heshhh apa ini yana mula la nak syok sendiri ini .Kalian jangan layan yee .hihi :D


After bowling kita orang main game game dekat situ .Ingat nak karaoke tapi yana batuk time tu .hihi .So main je la game .Sumpah enjoy !Aina dengan ain balik sebab ade hal .Yang tak boleh tahan kita orang ye ye semangat main game kereta .Jihah la ajak ,mula mula tak nak sekali beli token banyak main game kereta jugakk .HAHA .Lepas tu main basketball time tu malu gila .Bayangkan kita orang main baling saja lepas tu ada bola sampai tercampak keluar laa .HAHA .Malu tapi seronok sampai gelak tak ingat dunia .Tapi sayang tak banyak gambar dapat tangkap sebab bateri camera tak ada pulak .But it's okayy kita orang enjoy sangat .

Kami sedara yang saling membantu,memahami dan saling berkongsi .Katakan sahaja ape saje rahsia pasti tahu ;) .Yana bersyukur mempunyai sedara mara yang ramai dan sekepala .Alhamdulillah :) .


Sebelum kyra nak pulang kena tangkap gambar dahulu ;) .I miss you darling <3 !





Makan time !!!Sangat suka time ini .Terlalu banyak gelak tawa di sini .Guyss ingat tak ape yang berlaku dekat sini ?HAHA .Thanks to Khairun Najihah for the Pizza Hut ;) .I love you <3 !


Gambar ini diambil secara spontan tapi lihat semula gambar ini .Ada cerita disebalik gambar .HAHA .Apa ini jihah longkang ?


Bowling time .Ini laa gambar yang sempat kami ambil .Thanks to Allah because make my weekend so wonderful :) .Thanks again guys ;) .

That's all for this entry .I hope you guys enjoy .Kalau rasa jemu dan muak baca entry yana yang tak berapa menarik ini tak perlu baca okayy ;) .Yana tak kisah .HAHA .Take care guys .Bubbyee ;) .


Sayang mereka ------->


Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Wednesday, January 19, 2011

Sakit ?Padan muke yana !

Hari 19 Januari 2011,Rabu .Hari ini jugak dah masuk 2 hari yana tak sihat .Tak apa la yana redha ini semua dugaan Allah .Baru sikit jangan la nak mengalah yana .heshh yana ini !hihi :D .Hari ini batuk teruk tapi tak la seteruk semalam .Ya Allah semalam dengan selsemanya lepas tu demam lagi .Semalam selsema la paling teruk sampai berdarah hidung .Mak ajak pergi klinik tak nak .Biase la yana malas nak makan ubat .Alah sikit saja ini .Badan ini mana boleh bagi muke sangat .HAHA .Tapi ini first time yana selsema teruk,kau orang bayangkan tengah malam yana terjaga .Yana mula start jaga dalam pukul 2.30 pagi then setiap 1 or 2 jam yana mesti terjaga lepas tu selsema teruk .Malam tu tak perasaan pun hidung berdarah sebab bilik gelap tak pasang lampu tapi pagi tu tengok kain dah banyak darah .Sampai mak pun risau .Sampai ke petang hidung yana berdarah,mak dah risau ajak pergi klinik sebab hidung berdarah,badan pulak panas lepas tu muke pucat .Yana malas nak makan ubat punye pasal yana berkurung dalam bilik sebab tak nak pergi klinik .ishk3 macam budak budak betul yana ini .Tapi nak buat macam mana dah yana memang tak nak pergi klinik tak kan nak pakse kan ?Kalau mak pakse jugak ubat tu memang tak sentuh langsung so dari pada membazir duit baik tak payah pergi .hihi .Akak sebenarnya tak nak bazirkan duit mak .Alasan tu boleh terima pakaikan ?HAHA .Start senja batuk pulak menjadi .Batuk ini pengganti demam laa kira nya .Perhhhhh seksa kowtt batuk,sakitnya sampai ke dada .Tapi nak buat macam mana sabar je laa .Esok lusa sihat la ini .hihi :D .Budak degil memang begitu .Hopefully tekanan darah tak turun la yee .Kalau turun alamatnya ke hospital la yana .Itu lagi serik !!!HAHA .Hopefully yana sihat la ye sebab sabtu ini .hihi :D .Doakan yana cepat sembuh eh ;) .





Sayang mereka <3 ---------->
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Belajar Memandu :D

Satu kenangan yang indah jugak bagi yana .Kelakar bila ingat balik apa yang berlaku .Start dia macam ini, Uncle Kori cakap class tu start pukul 3.30 pm .So aku rilexx jee la kat rumah sebab aku decide dalam pukul 3.00 baru nak siap .Sekali pukul 1.00 ayah balik rumah cakap ayah hantar akak pukul 2.30 sebab mak mesyuarat,abang class andd angah kerja .So that's means yana kena tunggu Uncle Kori sampai sejam la ini ?OMG !!!Lamanya nak tunggu uncle tapi terpakse sebab itu saja caranya .Sambil aku tunggu uncle,aku sibuk dok membersihkan hp yang berhabuk ini .HAHA .Tepat pukul 3.15 uncle sampai then dia gelakkan yana sebab ayah yana awal sangat hantar yana .Mana tak nya jenuh menunggu uncle,dah la tak ada orang sangat dekat Cott tu .heshhh sabar je laa .Uncle terus bawak masuk kereta .Dia bawak pergi tempat belajar kereta tu .Ingatkan uncle nak tunjuk dulu jalan dalam tu rupanya dia bawa pergi satu side yang agak luas dia mula ajar yana yang basic .Okayy basic lepas dia suruh yana bawak kereta slow slow .Perhhhhhh goyang yana nak bawak .Yana paling lemah time nak belok dengan dekat round a board .Lepas tu uncle bawak yana dekat tempat bukit hambik kau terus tak focus yana,gara gara takut punya pasal .HAHA .Dah try bukit tu semua,uncle ajak yana drive dekat LUAR .What luar ??Jalan raya real ?Jalan besar ??Biar betul !Yana cakap dekat uncle "Uncle tak nak la keluar dari Cott,takut laa .Dah la first time bawak kereta terus kena pergi jalan besar ?" .Uncle cakap "Jangan risau uncle ada sebelah,tak akan accident punye.Yang penting najwa belajar bawak okayy .Uncle nak tengok teruk sangat ke najwa bawak,itu saja" .Dah laa uncle sebut sebut pasal accident lagi laa yana takut .Dengan muke perit,bawak saja laa keluar dari Cott ini .Perhhhh hanya Tuhan saja yang tahu bertapa takutnya yana nak bawak kereta dekat jalan raya,nak nak lagi time lori besar besar belakang kereta .Perhhhh seram siott .Yana buat kereta api(kereta berderet deret belakang kereta yana) dekat jalan raya tapi uncle kata tak apa sebab yana baru L .hihi :) .Lain laa dah lulus memang uncle pun marah .hihi :D .Nasib baik selamat pergi dan pulang .HAHA .Uncle just cakap yana still lagi kekok andd confused .Baikk la uncleeee nanti yana belajar dengan abang yee :D .hihi .
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Tuesday, January 18, 2011

Balik kampung

14 Januari 2010 adalah hari cuti buat Negeri Sembilan .Cuti sempena apa kawan kawan ?Cuti sempena Hari Keputeraan Yang Dipertua Negeri Sembilan laa kawan kawan .Oleh disebabkan cuti tiga hari mak telah memutuskan untuk balik kampung dengan Mak Aluh .Sampai kampung time maghrib tapi sebelum tu sempat singgah kejapp Sri Menanti cari 'satay' tapi tak jumpe pulak .Sesi jualan tu ada tapi tak ada pulak jual 'satay' .hihi :D .Mak kata tak apa laa esok kita cari yee .Sampai kampung tengok Mak Aluh dah sampai rumah .Lepas solat terus ke dapur tapi tukang bantu je laa .hihi .Makan pukul 10 pm tapi lepas makan masing masing bising lapar dan nak makan 'Char Kuew Teow' .Apalagi masing masing siap siap terus pergi Sri Menanti .Pusing punye pusing dekat Sri Menanti baru jumpa,bile dah jumpa adik nak 'Burger' pulak .Macam macam la adik aku seorang ini .haha .Balik buat air dan hidang terus berebut rebut makan,ini lapar punye pasal laa ini .Yang kelakarnya bila dah bahagi bahagikan ada tinggal sikit,berebut rebut yana dengan angah yana .haha :D .Tergelak wan tengok perangai cucu cucu eh .Malam nak TIDUR masing masing bersin dek habuk .Pastu yana dengan kyra bantai dok mencari line nak message .hihi :D .


Esok paginya tu masing masing bangun bersin lagi sebab sejuk kampung punya pasal .haha .macam macam betul kita orang ini .lepas solat duduk dulu tengok TV then tiba tiba mak siap siap nak pergi pasar sani .Yana apa lagi siap siap nak ikut .hihi .Saja nak mengedik ikut,lepas pergi pasar minum dekat Kedai Sidek dari kecil sampailah besar kalau balik kampung tak pernah miss minum dekat situ .Balik saja kampung terus lepak lepak dengan kyra .Borak punya borak rendang puyuh mak pun siap .Siap saja rendang mak,masing masing siap siap nak pergi jenguk Tok Ngah dengan Wan Ngah sebab hari tu Wan Ngah masuk hospital tak sempat nak jenguk .Borak punya borak dah pukul 2 pm kita orang pun minta diri nak balik sebab masing masing dah lapar terutama YANA laa sebab perut yana ini cepat sangat buat koir .hihi :D .Tapi Mak Aluh terus balik sebab ada kenduri .Petang tu kita orang pergi Kuala Pilah cari 'satay' .Pusing punya pusing jumpa dekat Bus Stand Kuala Pilah,dah beli terus balik sebab dah maghrib .Balik solat semua pastu makan 'satay' dengan yana satu family,wan dan Pak Su .Berebut rebut makan 'satay' tapi tukang menghabiskan 'satay' pak su laa sebab dia memang suke makan 'satay' .HAHA .Lepas isyak yana satu family balik Seremban balik .ayoyo maa sampai rumah terus online then tidur sebab penat :) .Missyou all my cousin !Bila nak buat Family Day ini ?hihi

Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Wednesday, January 12, 2011

Jiwang jugakk kadang kadang .hihi


Tajuk : Cinta Kau dan Aku
Pengarang : Siti Rosmizah
Muka surat  : 684
Status Stok : Ada

Sinopsis

Mampukah seorang tomboi menerima cinta lelaki yang juga bosnya?
“Apa, jadi driver? Hei Risya, dah tak ada jawatan lain ke kat tempat kerja Milah tu sampaikan jawatan driver pun kau terima? Dah-dah, balik kampung aje. Tolong mak kat warung lagi bagus. Apa, kau ingat kau tu jantan ke nak jadi driver”, marah Mak Timah.
“Kalau saya katakan saya tak kisah untuk memperisterikann awak? Dan saya juga sebenarnya sudah mula menyukai awak, adakah awak akan berubah fikiran dan menerima saya?” Soal Farish Hakimi dengan wajah serius.
“Sayang, dari hati yang tulus abang nak beritahu sayang yang abang sungguh bahagia dapat menjadi suami sayang. Abang harap, Risya boleh terima abang dalam hidup Risya. Percayalah, abang ikhlas mengambil Risya sebagai isteri abang.”
Sebaik sahaja kaki Farish Hakimi hendak melangkah masuk ke balai berlepas, dia dikejutkan dengan suara yang amat dikenalinya. Suara yang sememangnya amat disayangi, suara yang menyebabkan dia ketawa, suara yang menjadikan hidupnya ceria, suara yang sentiasa berbisik manja di telinganya. Tidak, dia tidak perlu untuk mendengar suara itu lagi. Bukankah suara itu yang telah merobek hatinya? Bukankah suara itu yang telah meragut kepercayaannya?
Cinta Kau dan Aku menyelongkar kisah kehidupan seorang gadis lasak pintar; Nur Farisya Iman @ Risya yang mempunyai impian menjadi pemandu. Impian Risya tercapai bila dia ditawarkan jawatan pemandu peribadi pada seorang CEO muda; Farish Hakim. Pertemuan yang tidak disengajakan itu melahirkan cinta pandang pertama Farish pada Farisya. Hubungan yang makin akrab kerana keserasian Farish dengan sifat lurus , tulus juga keselambaan Risya makin melebarkan rasa kasih Farish pada Risya. Keuzuran yang menimpa ibu Risya di kampung dan huluran bantuan segera dari Farish telah membuka lembaran baru dalam kehidupan Risya bila dia diminta ibunya mengahwini Farish selepas selesai ibunya menjalani pembedahan. Risya yang terpaksa akur membuat rencana bersama rakan karibnya, Zack Kapcai dan Zamilah untuk mengelak dari berkahwin dengn Farish, namun rencananya terbongkar tanpa pengetahuannya dan selesai majlis ijabkabul dia dikejutkan dengan penampilan Farish sebagai suaminya!. Akur dengan suratan takdir, perkahwinan dilalui dengan redha namun sikap cemburu yang keterlaluan suami, ego, panas baran ditambah kemunculan adik ipar dan bekas tunangan suami memburukkan lagi suasana rumahtangga. Fitnah yang diatur kedua wanita itu akhirnya meleraikan ikatan perkahwinan yang baru berusia 5 bulan dan penceraian juga tragedi keguguran yang menimpa telahmembuka lembaran baru dalam hidup Farisya. Dia bangkit membina hidup baru.6 bulan berlalu, Farish kembali dan pertemuan secara tidak sengaja dengan bekas isteri akhirnya membawa kepada rentetan pembongkaran pakatan keji yang membawa kepada keruntuhan mahligai mereka dahulu. Farish yang insaf, sedar ingin kembali, namun Farisya yang sudah parah jiwa nya sudah tertutup pintu hati untuk memberi ruang untuk Farish kembali bertakhta.

Tajuk : Lafazkan Kalimah Cintamu
Penulis : Siti Rosmizah
Muka surat  : 816
Status Stok : Ada
Sinopsis
Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. Kecetekan iman Tengku Hisham menyebabkan beliau menyalahkan anak bongsunya sebagai punca kematiaan isterinya. Selama 13 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya sendiri. Selepas tamat belajar Tengku Aqilah berhajat untuk kembali semula ke pangkuan keluarganya namun kepulangannya itu telah membuka tirai luka dalam hidupnya.
Tengku Natasha yang tidak pernah padam api dendam terhadap adiknya, telah menggunakan tiket sebagai anak kesayangan Tengku Hisham, memperlekehkan Tengku Aqilah dengan memberikan Tengku Aqilah jawatan sebagai seorang penyambut tetamu merangkap tea lady di Syarikat milik keluarga mereka. Demi untuk menagih kasih seorang bapa Tengku Aqilah akur jua.
Tengku Ryan Ameer, jejaka tampan kacukan Inggeris melayu itu begitu angkuh dan sombong, di tambah pula dengan kedudukan bapanya, Tengku Hashim sebagai pemegang syer terbesar diSyarikat Megah Holdings. Kehadiran Tengku Aqilah di Syarikat itu begitu menjengkelkannya, sehinggakan mereka tidak boleh langsung bertembung muka pasti perang mulut akan meletus. Tengku Aqilah sedar di mata Tengku Ryan Ameer begitu membara api kebenciaan terhadap dirinya.
Tengku Hashim, bapa saudara Tengku Aqilah amat menyanyangi gadis malang ini. Manusia hanya mampu merancang namun perancangan Yang Maha Esa lebih hebat dari segalanya. Sebelum menghembuskan nafas yang terakhir Tengku Hashim telah membuat satu wasiat yang telah mengubah segala-galanya. Apakah wasiat beliau itu? Mampukah Tengku Aqilah mengapai kebahagiaan dalam hidupnya? Mampukah Tengku Aqilah terus menagih kasih dari bapanya? Begitu utuhkah api kebenciaan Tengku Ryan Ameer pada Tengku Aqilah? Segalanya akan terjawab dalam novel setebal 816 mukasurat ini.

Yana nak beli novel ini .ayahhh !!!cepat la dapat gaji nak beli .HAHA .novel ini bestt sangat .Tapi yana betul betul tabik dengan novel yang pertama Siti Rosmizah iaitu Andai Itu Takdirnya.Perhhhh novel tu buat airmata yana meleleh.Sungguh jiwangkan yana tapi nak buat macam mana feel sangat layan novel tu.Novel itu memang tidak mengecewakan saya untuk membacanya.Hopefully lagi dua novel ini pun sama.Bila bookstore nak sale ini .hihi :D


Sayang mereka <3 !

Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Monday, January 10, 2011

My Dream :))) !

Assalamualaikum ,Hey guysss !!

Hari ini yana nak story sikit pasal dress-up yang yana ingin-inginkan.Dah lame yana buat post ini.Tak post sebab nak edit edit sikit.Then,nak tambah gambar yang yana dah ambil from my icon ;).Sorry guys ambil gambar tak cakap tapi bukan nak buat jahat.hehe :D.Yana anak sulung perempuan so nak berfesyen ini agak slow laa.Then,dulu yana ini jenis tak pikir sangat pasal fesyen,main pakai sarung je kalau nak keluar..haha.But after yana dah habis sekolah ini hati yana dah terbuka nak lebih berfesyen.Firstly,yana nak tunjuk artis yang yana jadikan icon fesyen yana.hehe :D






Dia ini Yunalis Zarai tapi pasti semua kenalkan ?Yana suke sangat cara dia berpakai dan bertudung.Dia ini pandai main dengan colour.Dia ini bukan saje pandai nyanyi sahaja tapi pandai dalam pelajaran.Yana memang tabiklah dengan dia ;) .


She's Scha Al Yahya.Wow she's so amazing.Dia ini simple.sempoi andd cool saja.Tapi cara pemakaian dia memang tak pernah spoil kan hati yana.Sometimes she's sexy but no so sexy right?Yana suke dia sebab semangat dia dan dia ini sangat sangat la selamba dan sempoi dekat luar.I love you scha <3 !

My Stylish Fashion !

    

Yana nak kenalkan ini Wan Nursyafiqah.Dia ini sepupu perempuan yana yang sulung belah ayah.Yana harap kau orang paham la ye?hehe :D.Sekarang yana banyak tanya pasal fesyen dekat dia.Mana tak nya tengoklah dia so amazing right?Lepas ini yang selitkan lagi dia dan kawan kawan dia yang sangat sangat  la menawan.Setiap kali yana online dekat Facebook never ever miss look them picture's.Tapi yana paling TAK SUKE kalau dia perkecilkan diri dia sendiri sebab bagi yana dia dah cukup menawan dan tertawan ;).Dia ini rajin bagi cadangan dekat yana suruh pakai macam itu  laa ini laa tapi yana belum sempat lagi nak bershopping sebab yana sekarang tengah sibuk dengan lesen kereta dan cari kerja.Sorry so much along ;).Btw,along jangan pikir pasal gemok ke kurus ke cantik ke tak ke sebab bagi waa along dah cukup sempurna dan lawa.I love you so much along <3 !Yana tak nak cakap banyak banyak sebab susah nak describe along ini sebab dia dan kawan kawan dia sentiasa lawa,sempoi,style andd YOU ROCK GIIRLSSS !!

      



   

She's member and her ;)
SAYA SAYANG DIA SANGAT SANGAT <3 <3 !!










Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Friday, January 7, 2011

Dugaan :)

Kawan kawan please stop say yang aku rapat dengan budak junior sebab ada udang disebalik batu !!!Guy's i'm not like that okay !Aku rapat dan sayang dia orang bukan sebab abang dia ke,dia kaya ke or anything else .Please la kalau setakat abang tu ,abang aku pun hensem jugak !Kalau sebab kaya memang bodoh la aku nak rapat dengan diorang !Aku bukan kaya nak layan orang kaya !Please la stop think like that !I HATE IT !!!!!

Aku tak tahu ape yang kau orang nak sebenarnya tapi tak apa la aku biarkan saja la cakap cakap kau orang sampai kau orang rasa puas .But remember jangan sampai nak kutuk kutuk belakang ,aku tak suke !Tak puas hati just see me andd we discuss about it .THANK YOU VERY MUCH !!


Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Bila mule mengarut dekat Facebook :) !





Qhairiel Qayyim

2505 - BFF toally ! selalu back up saya ta kire saya betol atau salah ! HAHA . sangat menyanyangi kawan2 die. die pandai akaun ! super pandai ! sgt jeles ! tp,die ni skang da ramai bf , jd da poyo dahhh.HAHAA.JK .rindu die.btw,die kerja satu hari je?HAHA .die mmg rock lahh <3 you


Nur Afiqah

‎2505 . my cutie putie senior . kak . tanx for always listening to my probs . ily <3 ! hope brjaya dlm hidup ! and spm ! tanks aw for being so caring . hope we still be friends forever !


Syafa Wani

2505,senior yg rajin tegur menegur ni. badan dia keping macam model. hahaha. slalu mengejek saye Bangla. cis, dah cerah blk la. hahaha. dia jgak slalu bgi nasihat. tq yaw.. i love you


Idzham Azizan
2505: Eh nyah nie ado jgak ahahah...Err senior aku...Sngat sngat la annoying you kekekeek....Walaupun annoying tapi anda adalah senior yng bgush!!! ahahh!!!

Nur Syafiqah
‎2505 .. anda senior sy yg sangat aktif ! tegas mybe , baik hati , pyayang and responsible ... caring cute and daring .. stylo jgn lupa :D dan anda tetap senior yg pleng gempak ! beshtie :D




Amir Imran
2505.yeah ! dia ni kekadang jahat ! kawad dia paling best ! mcm MELOMPAT ! AHAHA . oke . awak suke rampas kekasih hati saye :'(.ehehe.jgn ambik hati tau?jujur nih.orang ni baik tau!jmpe je msti senyum!peramah sungguh!haha.kat muka dia,part paling aku suke,mate dia!sepet yang best!haha :D anyway,dah kuar skolah nih,jgn jd jahat plak.jd yang berjaya ntok mase depan k :D




Fanem Rahman
2505.good listener.kind.my new sis.first first ingat die sombong, tapi die okay.die mmg best.salu merepek kat wall dgn sye.die kurus!jeles gile kot.die ni sanggop dga my probs even die demam.hehe.sanggop utk adik die.kat skolah tak pena tgor die pon, rapat dlm fb ni ha.die sweet sour.haha.thanks a lot sis.iloveyou! <3<3

Farah Amirah
‎2505 - my senior dkat skola lame . dy sangat baek even kite knal mse jage kiosk tu kan . dy sangat lah caring , baek , sweet . tapi dy garang time jage kiosk , klau salah je msty kne marah . haha . btw , love you sys <3

Ira Cimoi
5516 . senior aku ouhh , muke comel :D . dye dahh abis skoolah , pas neyy x dpt jumpe :D ape2ponn gud luck in your life sis <3 :D

Najwa Husna
2505 , senior yang boleh tahan comelnye jugak :D dulu tak kenal , jumpe main pakai senyum je . ingatkan sombong , tp bolehlah . peramah gile haha . anda baik dan .......... coolest senior ! :D

Syaza Husna
2505 .hehe ,fes tu rase mcm sombong je die ni ,after spm ttbe rapat laa pulakk kan ,haha .it's good to know her ,hope laa know her better than last year ,:D

Izzani Farhana
2505. skuad ! hehe. seorang yg tegas dan agk garang. hehe. ! tapi terbaikk , top model bg org kurus. haha. igt lagi mase die tercicir telepon kat bus stop ! ish3 , seb baek azam ade. careless btol . haha.

Ariff Imran Azizan
2505-akk nie baik..die memahami perasaan junior2 die...dan die lahh akkk yg nokZ perangaimyer..die dh abis skolahh...dielahh sis yg baik akkakak

Izzati Shazwani
2505... yew ni sye da anggap cm akk sye sndry.. mle2 uh tkt nk tgur npk pown cm sbong.. last2 tgur at fB.. owg nye sgt bek .. skew tnye sye klo sye de mslh.. n yew cgt peramah... hahhaha .. p yg sedih nye yew da biz ckul.. xpat da umpe yew thun dpn.. :( ble la dpt umpe an..

Desrina Puspa
2505-dia sangat nakal & suka wat lawak macam abg kesayangan dia..huhu..dia gadis berkaca mata & sangat cute.. <3 dia suka j0in saya & nabila faryza berg0sip..hehe *sib0k je budak kecik nie *hahaha..saya selesa bergurau senda dengan dia walaup0n baru mengenali si dia.....*nice t0 meet u ma dear* <3




Nadhira Anina
2505- senang kawn ngn kau...kau la antare org yg tau aku nie miss world... hahaha... kite keje bwh 1 bumbung an(sidang redaksi)...kau baik laa... dulu aku pkir kau nie sombong gler nak mati.. tp, x pon.. kau pon msok air je rpenye... haha... keep in touch wehh...

Nabila Faryzza
2505 - first kenal dye kat myspace laa. dye add. & tibatiba cam ramah. mulamula takenal dye sape. but since bf saya ada kat pd, baru saya tahu. ouh, adik aziq. ;).dye sgt bercita cita nk smbung belajar kt uitm in accounting. & accountant wannabe. hope u get what u want adikk! wish u good luck. <3 :D

Nur Asyikin
2505. okey. what i do know bout this kiddo..hmmm she's my junior in high school. i saw her at canteen sometimes..dari jaoh la.. :D rasanya tak pernah tegur kot! sorry budak! so, shes in senior year now, good luck on spm! study hard kay! then u can choose great course in college lateR! last but not least happy new year! :D




Syaza Izzati Noor Azman
5516. my lovely sista <3  sangat_sangat_sangat baik! peramah, dlm bnyak2 seniors, dia paling sempoi! likeee :D dont forget me ya! lepas ni still boleh hangout lagi kan :D

Syafiq Shah
2505,kawan aku sorang nie..mmg sempoi..die nie mmg banyak idea lah...org penting gak dlm sidang redaksi...die nie plg ramai adik kat sekolah tuw..maklumlah...penyayang ler katekan.hehehe..senang ajak bincang n kerjasama dgn die :D



ini la sesetengah pendapat diorang pasal yana .haha :D .so dari sini korang perasaan tak yana ini nampak sombong dan garang tapi bile dah kenal tak pun kan ?so bile bile jumpe tegur insyaAllah yana akan layan .Tapi untuk lelaki agak payah la sebab batas batas pergaulan agak terhad :) .Cehh poyo je ayat .Tak ade laa lelaki ini kalau yana kenal yana layan laa nak nak yang satu kepala dengan yana .HAHA .btw ,Thank you semua <3 !


Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Wednesday, January 5, 2011

HAPPY NEW YEARR !!

Assalamualaikum
hey guy's .HAPPY NEW YEAR !!sorry late .blog ini buat hal so agak malas la nak update .hehe :D
Okayy hari ini yana citer serba sedikit azam yana ;)


Azam tahun baru 2011:


1.Nak dapat result terbaik..insyaAllah kalau boleh 5A(dapat lebih..alhamdulilahh.Doakan yana okayy ;)..aminn)
2.Tak nak tinggal solat (aminn...)
3.Nak berubah kepada lebih baik dan positive :)(InsyaAllah..aminn)
4.Nak kumpul duit banyak banyak
5.Nak teruskan pelajaran pada peringkat yang lebih tinggi.(aminn...)
6.Nak beli handphone baru :)
7.Nak naikkan berat badan (PALING PENTING!!!haha :D)
8.Akan terus sayang adik-adik angkat(hurmm..ntahla)
9.Nak laptop baru :)
10.Nak DSLR !!
11.Nak mp3 baru (aminn..)
12.Cinta(insyaAllah kalau terbuka pintu hati ini ;)..doakan yana dapat yang boleh bimbing menjadi lebih baik dan elok..aminn)


itu je lah kowtt .yang part akhir tu yana tak berapa sangat pikir sebab now yana lebih pikir pasal pelajaran dan cita-cita bukan CINTA.Tapi kalau ia datang telah membuka hati ini tanpa disedari yana terima dengan redha okayy ;).Pasal result pulak yana agak risau sebab takut ape yang yana target tak capai tapi tak mustahilkan.Moge-moge azam tahun ini menjadi realiti..aminnn :)






Sayang mereka:Nur Afiqah,Syafa Wani,Fanem Rahman,Qistina Aisyah,Qila Shah,Aiman Fareez!!






Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !