Wednesday, January 19, 2011

Belajar Memandu :D

Satu kenangan yang indah jugak bagi yana .Kelakar bila ingat balik apa yang berlaku .Start dia macam ini, Uncle Kori cakap class tu start pukul 3.30 pm .So aku rilexx jee la kat rumah sebab aku decide dalam pukul 3.00 baru nak siap .Sekali pukul 1.00 ayah balik rumah cakap ayah hantar akak pukul 2.30 sebab mak mesyuarat,abang class andd angah kerja .So that's means yana kena tunggu Uncle Kori sampai sejam la ini ?OMG !!!Lamanya nak tunggu uncle tapi terpakse sebab itu saja caranya .Sambil aku tunggu uncle,aku sibuk dok membersihkan hp yang berhabuk ini .HAHA .Tepat pukul 3.15 uncle sampai then dia gelakkan yana sebab ayah yana awal sangat hantar yana .Mana tak nya jenuh menunggu uncle,dah la tak ada orang sangat dekat Cott tu .heshhh sabar je laa .Uncle terus bawak masuk kereta .Dia bawak pergi tempat belajar kereta tu .Ingatkan uncle nak tunjuk dulu jalan dalam tu rupanya dia bawa pergi satu side yang agak luas dia mula ajar yana yang basic .Okayy basic lepas dia suruh yana bawak kereta slow slow .Perhhhhhh goyang yana nak bawak .Yana paling lemah time nak belok dengan dekat round a board .Lepas tu uncle bawak yana dekat tempat bukit hambik kau terus tak focus yana,gara gara takut punya pasal .HAHA .Dah try bukit tu semua,uncle ajak yana drive dekat LUAR .What luar ??Jalan raya real ?Jalan besar ??Biar betul !Yana cakap dekat uncle "Uncle tak nak la keluar dari Cott,takut laa .Dah la first time bawak kereta terus kena pergi jalan besar ?" .Uncle cakap "Jangan risau uncle ada sebelah,tak akan accident punye.Yang penting najwa belajar bawak okayy .Uncle nak tengok teruk sangat ke najwa bawak,itu saja" .Dah laa uncle sebut sebut pasal accident lagi laa yana takut .Dengan muke perit,bawak saja laa keluar dari Cott ini .Perhhhh hanya Tuhan saja yang tahu bertapa takutnya yana nak bawak kereta dekat jalan raya,nak nak lagi time lori besar besar belakang kereta .Perhhhh seram siott .Yana buat kereta api(kereta berderet deret belakang kereta yana) dekat jalan raya tapi uncle kata tak apa sebab yana baru L .hihi :) .Lain laa dah lulus memang uncle pun marah .hihi :D .Nasib baik selamat pergi dan pulang .HAHA .Uncle just cakap yana still lagi kekok andd confused .Baikk la uncleeee nanti yana belajar dengan abang yee :D .hihi .
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

No comments:

Post a Comment