Friday, February 18, 2011

Raja SMS vs Kelawar !

Hey follower !Okayy cuba baca balik tajuk yana tu .pelik kan ?Meh sini cheq nak cter pasal 2 umat yang ade dekat rumah ini .Ini dikirakan luahan hati la jugakk .HAHA .Mana tak nya kau orang bayangkan dekat rumah ini paling hott pasal 2 orang umat ini laa dan kadang kadang menyakitkan hati .


RAJA SMS !!

Ini la dia Si Raja SMS yang wujud dekat rumah yana .Aduhhh sangat susah nak nampak dia tak ber'sms' dalam satu hari tu .Kadang kadang tu kau orang bayangkan sampai ke toilet bawak masuk handphone .Dulu yana pernah buat jugak .hihi :D .Time time dilamun cinta sekali dua je lepas tu serik sebab takut handphone masuk kolah lagi .Tapi yana tengok Si Raja SMS ini selambe dekk je di bawak handphone kalau murah tak ape lah jugak .Kadang tu yana pelik jugak topup dia ini memanjang ada je rupa rupa nya dia ini paling KEDEKUT credit dengan family or kawan kawan except emergancy .Kau orang bayangkan sampai nak call adik sendiri pun misscall saje .Pernah sekali yana tak silap main balas balas misscall nak tengok dia mengalah ke tidak .Perhhhh alik alik yana yang terpaksa mengalah .Kurang hasam punye Si Raja SMS !Sabar je laa .Si RZA selalu ugut Si Raja SMS ini jangan sampai Si RZA baca semua sms dia .Masa mula mula Si RZA ugut dia ye ye laa yana percaya yang Si Raja SMS dah jarang sms sebab dah jarang nampak dia bertit tot tit tot .Sekali siasat punye siasat rupanya dia just buat silent mode jee .Hampeh punye Si Raja SMS !Kau orang bayangkan 24 hours ber'sms' mana tak memekak Si RZA tu .Naik rimas pulak aku mendengarnya .Time drive,makan,dalam toilet,tengok tv,bawak basikal fixie,bawak motor andd else .Heloo derr gua naik rimas pulak pandang .Gua pun selalu gak ber'sms' ini tapi tahu jugak erti letih .Aduiii payah la hang ini .Tangan dok lekat dengan handphone so memang payah laa nak tengok lagu ke gambar baru ke .Hey Si Raja SMS kalau ade pertandingan untuk orang macam lu ,gua rasa lu menang la braderrr .HAHA :)


KELAWAR !!

Yang ini pulak Si Kelawar yang tak kenal erti penat,letih or duduk diam .Yana naik letih tengok Si K ini .Mana tak nya setiap hari keluar ,kadang kadang dalam seminggu tu 6 hari tak ada rumah 1 hari je baru nampak batang hidung .Kalau 3 4 hari ada dekat rumah pun sebab sakit lutut laa,demam laa or duit TADO .HAHA .Sampai yana naik keliru laa mana satu siang mana satu malam .hihi :D .Perangai Si K yang paling yana RIMAS ,suka sangat pergi tah ke mana sampai ke lewat pagi buat Si RZA andd ZN risau jee .Ayoyo maa jangan kasi fening kepala orang laa .Kalau dia menghilang tanpa dikesan perhhh gua cakap sama lu pukul 6.00 pagi dah kecoh kelam kabut cari dia .Si Penanam Anggur(Yana) ini pulak jenis tidur pukul 3 4 pagi memang panasss je hati ini .Mana tak nya waktu mimpi yana diganggu dengan kekecohan yang melanda .Kalau dia hilang yana la orang pertama yang dicarinya .Yang Si E tu boleh rilexx lagi tidur .Si ZN laa selalu gegar bilik yana suruh cari Si K ini .Credit andd battery yana selalu jadi mangsa .Kesian kau handphone kita baru nak tidur dah kena kacau kan handphone .Tak apa nanti bila tuan yana beli baru punye handphone 'kau' boleh tidur puas puas eh .hihi :D .Okayy yana stop mengarut !Mula la tu 'ting tong' yana bermula .HAHA .Back to story .
Yana dengan gagah dan setianya pada Si K membantu laa Si ZN men-searching Si K tu .Kadang kadang alasan Si K tak balik or balik lambat buat yana double triple panasss je .Hang dah tahu tak balik bagi la tahu tak ada sapa nak halang hang derr .Hang kalau balik lambat hang bawak laa kunci rumah .Ini tidakk den jugakk jadi mangse tunggu Si K ini balik .Kadang kadang tu terpaksa laa buat full volume handphone ini sebab takut nanti dia balik den tak dengar dia call dan selalu jugak bangun terkezut dek bunyi yang nyaring tu .Arghhhhh !PERHATIAN PERHATIAN ,kepada kawan kawan Si K ini kalau nak ajak dia keluar dua je den minta ,suruh dia cakap dia nak pergi mana sekurang kurangnya dekat den andd suruh dia BAWAK KUNCI RUMAH !Den ponek nak nunggu si sekor ini.Lotih !Kalau belanja baju 2 3 pasang tak apa la jugak .Ini tidak,hampeh !!Suruh beli burger pun kadang kadang berkira tapi tak minta pulak duit tu balik .hihi :D .Sebab ape tau tak ?Sebab dia CEPAT LUPA !
Handphone Si K ini pun suka letak merata rata nanti mula dok bising tanye kita mana 'kekasih hati' dia tu .Kadang den jemm je ,mana tak nya tak sampai 3 minit dia pegang handphone tu pastu letak tah kat mana boleh lupo !Osah laa POLUPO !Kadang tu handphone gua jadi mangsa kawan kawan dia call .Den ini dah macam PA dia pulak .Ambuiii ambuii ambui banyak cantek muka hang !Tapi tak apa  laa atas kerana yana setia yana tak kisah .HAHA .Ayat tak boleh blaa .
Satu lagi perangai dia ini ,suka sangat SHOPPING .Macam perempuan betul .Tapi Si K ini lain sikit .Kalau shopping diam diam tak nak habak !KEDEKUT punye K !hihi :D .Dah macam macam jenis andd colour baju ada dekat rumah ini .Asal balik jee tupp tupp bawa balik beg plastic Al-Ikhsan laa,F.O.S laa,JJ laa .Banyak lagi laa .Tapi paling banyak Al-Ikhsan laa .Ambuii kaya nya hang !Kalau minta belanja astaghar alasan Si K boleh masuk DEBAT FORUM pun !Yang ini buat yana jem jee dengan dia .Mana tak angin ,den ini nak kata shopping ?Keluar rumah pun jarang hang tau tak !Sabar je laa ye yana :))))))

Ha habek kau kisah 2 umat ini je buat yana leka dok menaip atas kerana dah terasa penat tangan ini .So that's all for this entry .Kawan kawan yang terlibat ingat ingat la pesan yana .Lotih acik tau tak !HAHA .See you at next entry .Daaaa .Salam ;) .

Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

3 comments:

  1. haha! luahan hati seorang adik ke ape nii? haha! :D

    ReplyDelete
  2. kak eja:ntah laa .boleh dikatakan laa .HAHA

    along:funny right ?hahahaha

    ReplyDelete