Saturday, February 12, 2011

Small Gathering !

Hey guyss yana nak story about my Chinese New Year Vacationn ;) .Kita orang buat vacation ini dekat TNB Resort at Port Dickson .It's happen in 3 days 2 night ;) with Mak Ngah family,Pok Uda,Keyra(wakil family Mak Aluh) andd Farid(wakil family Mak Cik) .HAHA .Kelakar laa bila pergi holiday pun ada hantar wakil macam nak pergi meminang pulak .


First day:
Mak ngah check-in tengah hari but family yana andd keyra check-in petang .Kau orang bayangkan yana pakai baju kurung,sweater,gloves andd stokin sebab sejuk punya pasal .Kau bayangkan balik dah macam orang dalam pantang pulak .HAHA .Then,malam itu menu kita orang Steamboat .Wowwww memang teruja bila dengar tapi sayangnya yana tak dapat nak join prepare itu semua sebab demam panas ya amat sampai bertuam dekat dahi ini .So terPAKSA laa makan ubat sebab nak enjoy dgn vacation ini .hihi ;) .Mak cakap kalau makan steamboat panas panas ini memang bagus andd cepat sikit sihat .Memang menjadi betul apa yang mak cakap .Lepas makan steamboat itu memang sihat tapi tak sepenuhnya laa .Nanti yana selitkan gambar sikit eh ;) .Lepas makan malam kita orang merayap dekat hotel .Ingat nak karaoke tapi system karaoke rosak pulak .HAHA .It's okayy lepak lepak with them i'm so happy andd appreciate that's moment .Time to sleep ;) .hihi

Steamboat Night ;)
Second day:
Okayy hari kedua yang dinanti nantikan .sebab ?hihi .Kita orang sebenarnya nak terjun kolam andd laut jee .nak terjun semalam tak dapat sebab 1 hari hujan .DAMN !Sampai demam demam yana dibuatnya :) .Tak silap pukul 10 lebih laa kita orang terjun kolam .Abang terjun awal sebab dia orang pergi laut dulu .Ada kejadian berlaku,masa kita orang mandi tiba-tiba hujan renyai renyai orang jaga kolam tu terus tutup .OMG !hujan tu renyai halus halus kott .Last last orang tu kena marah dgn orang yang menginap dekat situ .Padan muka !Dia punya syarat kena pakaii baju putih,tak boleh pakai baju colour colour,tak boleh BERTUDUNG .Yang memang kena maki laa dengan aku tapi DALAM HATI jee .HAHA .Melampau !Okayy siang makan tengah hari self-service .HAHA .Petang kita orang spend time dekat indoor game .Meriah indoor game dibuatnya kami dengan gelak tawa kita orang jee dok main Football Table tu .Malam itu pulak ada BBQ .Perhhh hari dan malam yang indah dan terbaikk wokkk .Sangat seronok .Miss that moment :') .

 
Game yang menjadi mangse kita orang .HAHA :D .

 
 
BBQ night's andd Anniversary Day .Love it <3 !

Last Day:
Pagi itu macam biase mereka terjun kolam tapi kami yang perempuan ini tak terjun sebab tak tahan sejuk .Tapi hari tu matahari terpancar membuatkan rugi pulak tak terjun .Tapi tak apa laa insyaAllah lain hari ada rezeki .hihi :D .Kita orang tak mandi tapi dok sibuk click sana sini lepas tu makan then 'cuba' main ping pong .Tapi my parents more than pro then we'll .HAHA .Before masing masing desperate nak ke haluan masing masing tengah hari itu kami singah makan kari kepala ikan .Perhhhh terbaik wokk !Kenyang kami dibuatnya,alhamdulillah holiday ini sangat bermakna walaupun tak semua dapat join the club .hihi :D .

 
 

That's all for this entry .Hopefully next holiday kita berkumpul lagi yee .Dan kali ini minta minta laa tak demam lagi .hihi :D .See you at next entry ;) .Love you <3 !!

Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

No comments:

Post a Comment