Tuesday, March 29, 2011

Weekend of School Holiday

19 Mac 2011 hari yang yana and cousin cousin hang out .Korang bayangkan dari hari Isnin lagi kitorang dok rancang jadi ke tidak sebab masing masing jauh lepas tu ada yang kerja pulak .But,finally kitorang jadi keluar juga tapi Keyra tak dapat join sebab kerja .Agak sedih la sebab dia tak dapat join .Then,Hanny memang mula mula nak join tapi tak dapat pulak..sedih lagi .So yang jadi Yana,Nisa,Jijie,Qila and Sepet(Tahir) .Kitorang gerak lambat sebab Nisa and Jijie sampai dari KL around 11 lebih .So sampai sana around pukul 12.30 tapi betul betul masuk JJ pukul 1.00 .Korang tahu cari parking je dah nak dekat half an hour tau .Sebab weekend kan lepas tu school holiday so agak ramai la manusia di situ .Jangan tak percaya saya yang baru dapat P ini parking dekat Roof Top Parking okay !Hebat kan saya ?hihi .okayy yana stop bangga !


So sampai terus pergi beli ticket wayang citer Hikayat Merong Mahawangsa(HMM) .Perhhh sit penuh siott tinggal sit depan je so kitorang bermuafakat nak jugak tengok citer tu .Kitorang duduk sit 4 dari depan .huhu .Tak ada la sakit sangat kepala ini .Gua cakap sama lu citer tu memang terbaik wokkk tak payah cakap la .Gua bagi 5(*****) bintang .Memang hebat dan best la citer tu .Tapi agak ngilu la bile tengok darah then tikam sana tikam sini .Yana ini tak ada la fobia or takut tengok darah .Cuma kalau dalam aksi begitu saya agak ngilu laa .hihi .


Lepas tu kitorang decide nak makan dulu sambil tunggu Sepet datang dari Terminal One .Kitorang decide nak makan dekat Food Court je sebab Nisa nak tunaikan janji dia nak belanja saya sizzling .Auwwww <3 saya dah lama teringin nak makan baru hari tu dapat makan .Tengah tengah makan saya terserempak dengan kawan saya yang agak lama tak jumpa TAPI kan .Dia bukan dengan family or kawan perempuan but a GUY !Woww i'm so shocked when i saw her and HIM .Btw,congrats dear,jangan clash lagi ye .Letih aku tengok kau bertukar boyfriend .HAHA .


Tepat lepas makan Sepet sampai so Yana,Jijie andd Qila malas nak kacau orang bercinta melepaskan rindu kitorang pergi main game dekat area bowling tu .Tapi tak lama pun kitorang main just nak lepaskan kempunan Jijie andd Qila nak main itu .Sebab Nisa andd Jijie nak balik KL hari tu jugak .So after habis token kitorang stright pergi Roof Top Parking .Tapi agak kelakar dah sampai atas baru perasaan kitorang tak buat Auto-Pay lagi .HAHA .Lawak lawak but Nisa and Sepet sukerela pergi turun balik buat Auto-Pay .Penat turun naik banyak kali .HAHA .


Wah time turun dari Roof Top Parking tu gua cakap sama lu gabra wokk .First time right mesti la ade gabra sikit .hihi .But seronok tau parking atas tu sebab banyak tempat kosong .hihi :D .Yana gedik !Tapi paling tak boleh lupa before hantar Sepet at Terminal kitorang singgah station minyak .Saya jarang isi minyak sendiri so bila nak isi tu gabra la kan sebab tak tahu belah mana main tarik je la tiba tiba yang terbuka BONET .Okayy tak ape la saya buka la tempat isi minyak tu .Lepas isi minyak stright jalan,korang tahu apa yang saya LUPA ?Lupa nak TUTUP BONET .hahaha so dalam jem jem kat seremban tup tap tup tap la bonet tu sampai dekat terminal baru tutup .Sungguh malu ye disitu .Dah la P lepas tu bonet terbuka pulak tu .HAHA .But itu semua sweet memory for me andd guys :) .
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Thursday, March 17, 2011

DSLR(Part II) ;) !

Pada pagi ahad nun yang indah .Wahhh wahhh kemain laie saya berbahasa sastera .HAHA .Ahad macam biase la saya bangun pukul 10 lebih .Memang dah jadi tabiat except some of day I need to week up early because I have a class driving .huhu .Teruk english saya tapi tak apa practise make perfect right ?HAHA .Ayat tu cuba korang teka dari movie mana saya dapat ?Kalau dapat saya belanja LOLLIPOP satu .hehe .Ape ini muka mencuka je ini ?What ?Ouhh nak tahu ape ending the of story about DSLR,okayy okayy .Meh sini duduk depan lappy kasi focus sikit .Buat mata juling sikit .HAHA .Ishk3 kelakarnya .hehe .Ye yeeeee !Nak stroy la ini .Adoiii sabar la pun .hihi


Pagi ahad tu ayah gegarkan tempat tidur kami dengan kata kata ugutan dia "Kalau masing masing lagi 5 minit tak bangun and siap mandi semua CANCEL beli DSLRRRRR".Ambuiii ambuiii dah pandai main ugut ye,apalagi kami semua binkas bangun andd mandi .Ayah kata lepas asar je kita terus pergi so pastikan siap,ayah tak nak pergi lama lama andd balik lambat sebab nak hantar wan ekau balik kampung lagi .Sahutan kami "Okayy boss !"


Sampai je kedai dekat area Info Didik tu mak andd ayah bincang dengan orang tu.Then,ayah bincang ape yang patut ditambah bagi yang tu angah kena turut serta sebab dia ini pakar sikit bab beli beli ini .Apa yang wajib,perlu andd tidak perlu beli buat masa tu.Then,bincang bincang punye bincang ayah andd mak pun setuju ,Price deal of camera RM2150 .Apa yang saya dapat ?Camera,lens,UV lens.ape benda protection tah lagi satu,beg,charger,battery andd memory 8GB tak silap .Lupa laa .HAHA .Camera apa saya beli ?Ohh lupa nak cakap Nikon D3100 .Yang tengah famous dekat iklan sekarang .hihi .So after that kitorang terus balik sebab kesian kan nenek kat rumah menanti untuk pulang ke kampung halaman .


My new sayang <3 !


Btw thanks a lot to my mum andd dad because make your children dream come true .Ayah dengan mak ini bukan senang tau nak setuju beli benda benda macam sebab them always keep the money for future .Mana tahukan akan datang kita hadapi kemerosotan ekonomi rumah tangga .Lagipun saya dah nak study so a lots of money them need to use .Apa apa pun kami bersyukur sangat sangat .Alhamdulillah...thanks Allah ,thanks dad & mum .We all love you so much .Nak kiss sikit .muaxxxxx .HAHA


Eh eh ape pasal muka sedih terharu ini ?Ayat saya jiwang sangat ?Apa salahnya sekali sekala kan ?Mal ayah kita jugak kan ?HAHA .Sudah sudah buruk muka tu sedih ini yana ada selitkan gambar sepanjang kewujudan DSLR dalam family kami .Love you sayang <3!




psst psst:THE END~~~.Ini pun dah lama terperuk .HAHA .gambar tak dapat upload sebab internet lembab macam siput .sorry ;) !
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

DSLR(Part I) !

Wahhh lamanya saya tak update blogg .Kenapa ye ?FB pun jarang online !jeng jeng jeng .Untuk pergetahuan korang sejak saya dipanggil untuk melatih budak budak kadet polis saya makin cepat tidur lepas tu,sekarang internet pun lembab macam siput .Kalau online pun dok sibuk main game dekat FB tu .Korang nak tanye ape ?Ouhh nak tahu kisah title entry saya ye ?Saborr laa ,nak citer la ini .Nak citer mesti kena ada idea.Adoiii .HAHA .

Benda ini dah lama kami satu family rancang nak beli cuma tinggal BIG BOSS say 'yess,we buy it !" .Pada satu petang sabtu saya online main game .Sambil sambil menanti game tu saya pun search la Canon EOS 1100D sebab hari tu model ini ada keluar dekat berita TV3 .Wahhh tergoda saya sebab ada full HD then ada video then ade 4 jenis colour .Saya ini kalau bab bab ini memang cepat tergoda .hihi .Then dah jumpe gambarnya ,saya tunjuk la dekat mak .


Saya:Mak tengok ini(sambil excited tunjuk gambar camera tu) .Ini la yang akak cakap hari tu .Smart kan ?Mak kita beli yang ini laa .Boleh laa ?...
Mak:Mak baru nak solat asar ekau dok sibuk nak tunjuk camera tu .Meh sini mak tengok ,kita tengok mak tergoda tak .
Saya:Tengok laa .Confirm mak suka punye laa .Harga dia tak silap RM1999 jee .
Mak:Haah la kak(sambil bertelekung tarik lappy godek sorang sorang)
Saya:Eh eh mak bukan kata nak solat ke tadi ?(dalam hati tengah riang ria ini sebab mak tergoda..HAHA)
Mak:Okayy kalau macam tu suruh semua siap kita pergi check it out kejap lagi .Lambat siap,tinggal!Mak siap kejap je korang siap lamo(ayat yang sentiasa mak sebut kalau nak hang out sama sama..hihi)
Saya:Okayy boss(sambil buat tabik..HAHA)



yang ini la saya andd mak saya tergoda ;) .


Saya keluar je bilik terus jerit "Abang!!!Angah!!!Adik!!!Siap kalau nak ikut pergi cari DSLR." .HAHA .Disebabkan saya ini siap paling lama so saya terpaksa la siap dulu tapi saya tetap orang paling last siap .huhu .First tempat kitorang pergi Carefour,kitorang cuba la cari dekat situ tapi dia kata camera tu belum launch lagi dekat Seremban,Malaysia .Aduhhh sedihnya dengar .Baru nak beli yang itu tapi belum launch pulak .Patahnya hati ku....yana STOP!Suara tak sedapp .hihi .Then kitorang gerak pergi Terminal One,dekat situ ada dua kedai kitroang godek .Satu kedai tak ada stok satu lagi macam macam pulak dia tambah .So kitoang terus gerak pergi kedai camera dekat dengan area tuisyen Info Didik .Mak bincang bincang dengan cina tu so dia cakap "Tak apa kalau jadi esok i datang dengan husband i .I memang nak beli tapi kena tunggu signal dari boss..hari ini boss tak dapat ikut pulak ,Esok i datang balik ye :)" .Kitorang dengan muka dukanya beransur la pulang ke rumah .Mak cakap kita balik dulu bincang dengan ayah,kalau ayah say yess esok jugak kita pergi beli .Benda ini kita tak boleh tergesa gesa nak beli .Sabar ye anak anakku .HAHA .nak tahu apa jadi,sambung part II okayy .see u .muxxx .HAHA




psst psst:sebenarnya entry ini dah lama terperuk dekat draft .HAHA

Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Sunday, March 6, 2011

Qistina !!!

Qis saya mahu nangis .Mana kamu ?Kamu kan selalu buat saya yakin balik pada sesuatu yang tak pasti :'( .
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Friday, March 4, 2011

Rindu kau !

Sumpah aku rindu kau yang tahun lepas doh !
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Petang Jumaat ;)

Semalam aku macam biase la petang petang ajar budak kawad kaki .Petang semalam kejapp ujan kejapp tak so agak rimas laa sebab kena beralih alih tempat latihan .Last last berlatih jugak dekat perhimpunan tapi semalam tak banyak bersuare laa sebab suara tak berapa betul lepas tu sakit badan sebab salah tidur .Walaupun mak kata tak payah pergi tapi biase la gua 'dogil' ,pergi jugak sekolah .Budak budak ini dah mula mantop tapi satu je laa .Diorang ini malas .Malas nak angkat kaki,paras tangan,bersuara andd malas nak berlatih or ulangkaji dekat rumah .Letih tahu tak ajar benda yang sama .Tapi tak ape la hadapkan je laa .HAHA .Tengah tengah latih nampak pulak Fanem datang main netball .Mule mule tak perasaan pun budak comel ini main netball pakai selipar tapi bile Daus bising bising dekat Fanem andd Teacher Fae baru perasaan .Bantai dok perli andd gelakkan Fanem sebab nampak terseksa .HAHA .Lepas tu Daus bising dekat Fanem suruh pakai selipar terus aku berpaling pandang kaki Fanem .Eh eh budak ini kang luka kaki tu baru tahu tapi dia okayy tak ada ape jadi .Semangat budak budak netball main sampai dalam ujan pun diorang redah .HAHA .Bagus bagus boleh menang ini :) .Then Fanem cakap nak balik sama ,aku on jee sebab selalu gerak balik pun dengan dia .Tibe tibe Daus andd Aliff ajak lepak SM .Aku ape lagi on je la duit aku dah bawak .HAHA .Seronok kott lepak dengan diorang .Tapi Fanem orang first kena tegur sebab makan tak pandang kiri kanan .Tu betul betul lapar tu .Bantai kitorang tergelak .HAHA .Layan budak budak ini story mory pasal kem sarjan sumpah kelakar andd syok wokk .Tengok jam dah pukul 6.30 ape lagi kitorang gerak balik laa .Btw thanks Aliff for roti john nanti sis belanja korang pulak eh ;) .

Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Tuesday, March 1, 2011

Stop it !

Helooo follower !Sedih bila niat kita yang baik di pandang serong.Okayy yana cerita sikit eh .Sekarang ini tiap tiap petang yana isi masa dengan mengajar budak budak kadet polis kawad .Kesian mereka sebab tak banyak pelapis then terpaksa belajar benda yang sama .huh .Lagipun yana free tak ada buat apa kan petang .Dari yana asyik membuta baik yana keluarkan peluh petang petang kan?Daripada asyik mengumpul lemak jee !Tapi sedih bile niat yana disalah ertikan .Antara kata kata 'dia' pada saya....

1.Kau saja nak dapat namakan ?
2.Kau nak glamour kan ?
3.Kau nak jumpe adik angkat kau kan ?
4.Kau saja nak ramai orang puji kau ?
5.Kau ingat budak budak ini suke kau ke ?
6.Kau ingat budak budak ini nak ke hadap kau ?

dan banyak lagi .Kau orang please stop say like that !arghhh .Kau orang bayangkan kalau kau orang kena ?Sedihkan ?Sakit hatikan ?No 3 aku mengaku !Sebab aku sayang mereka seperti adik kandung .Aku tahu laa kau orang jealous tapi tak perlu sampai macam itu .Btw thanks si Z sebab kuatkan balik keyakinan yana walaupun hati ini dah hancur nak terus ajar budak budak itu .Tapi macam selalu orang cakap "berani kerana BENAR!".Lagipun tak akan nak buat separuh jalan dan tinggalkan macam itu saja sebelum bagi tahu mereka kan .InsyaAllah yana tak akan give up dengan kata 'dia' .Smile andd think positive always :) .daaaa .
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !