Thursday, March 17, 2011

DSLR(Part I) !

Wahhh lamanya saya tak update blogg .Kenapa ye ?FB pun jarang online !jeng jeng jeng .Untuk pergetahuan korang sejak saya dipanggil untuk melatih budak budak kadet polis saya makin cepat tidur lepas tu,sekarang internet pun lembab macam siput .Kalau online pun dok sibuk main game dekat FB tu .Korang nak tanye ape ?Ouhh nak tahu kisah title entry saya ye ?Saborr laa ,nak citer la ini .Nak citer mesti kena ada idea.Adoiii .HAHA .

Benda ini dah lama kami satu family rancang nak beli cuma tinggal BIG BOSS say 'yess,we buy it !" .Pada satu petang sabtu saya online main game .Sambil sambil menanti game tu saya pun search la Canon EOS 1100D sebab hari tu model ini ada keluar dekat berita TV3 .Wahhh tergoda saya sebab ada full HD then ada video then ade 4 jenis colour .Saya ini kalau bab bab ini memang cepat tergoda .hihi .Then dah jumpe gambarnya ,saya tunjuk la dekat mak .


Saya:Mak tengok ini(sambil excited tunjuk gambar camera tu) .Ini la yang akak cakap hari tu .Smart kan ?Mak kita beli yang ini laa .Boleh laa ?...
Mak:Mak baru nak solat asar ekau dok sibuk nak tunjuk camera tu .Meh sini mak tengok ,kita tengok mak tergoda tak .
Saya:Tengok laa .Confirm mak suka punye laa .Harga dia tak silap RM1999 jee .
Mak:Haah la kak(sambil bertelekung tarik lappy godek sorang sorang)
Saya:Eh eh mak bukan kata nak solat ke tadi ?(dalam hati tengah riang ria ini sebab mak tergoda..HAHA)
Mak:Okayy kalau macam tu suruh semua siap kita pergi check it out kejap lagi .Lambat siap,tinggal!Mak siap kejap je korang siap lamo(ayat yang sentiasa mak sebut kalau nak hang out sama sama..hihi)
Saya:Okayy boss(sambil buat tabik..HAHA)



yang ini la saya andd mak saya tergoda ;) .


Saya keluar je bilik terus jerit "Abang!!!Angah!!!Adik!!!Siap kalau nak ikut pergi cari DSLR." .HAHA .Disebabkan saya ini siap paling lama so saya terpaksa la siap dulu tapi saya tetap orang paling last siap .huhu .First tempat kitorang pergi Carefour,kitorang cuba la cari dekat situ tapi dia kata camera tu belum launch lagi dekat Seremban,Malaysia .Aduhhh sedihnya dengar .Baru nak beli yang itu tapi belum launch pulak .Patahnya hati ku....yana STOP!Suara tak sedapp .hihi .Then kitorang gerak pergi Terminal One,dekat situ ada dua kedai kitroang godek .Satu kedai tak ada stok satu lagi macam macam pulak dia tambah .So kitoang terus gerak pergi kedai camera dekat dengan area tuisyen Info Didik .Mak bincang bincang dengan cina tu so dia cakap "Tak apa kalau jadi esok i datang dengan husband i .I memang nak beli tapi kena tunggu signal dari boss..hari ini boss tak dapat ikut pulak ,Esok i datang balik ye :)" .Kitorang dengan muka dukanya beransur la pulang ke rumah .Mak cakap kita balik dulu bincang dengan ayah,kalau ayah say yess esok jugak kita pergi beli .Benda ini kita tak boleh tergesa gesa nak beli .Sabar ye anak anakku .HAHA .nak tahu apa jadi,sambung part II okayy .see u .muxxx .HAHA




psst psst:sebenarnya entry ini dah lama terperuk dekat draft .HAHA

Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

No comments:

Post a Comment