Thursday, March 17, 2011

DSLR(Part II) ;) !

Pada pagi ahad nun yang indah .Wahhh wahhh kemain laie saya berbahasa sastera .HAHA .Ahad macam biase la saya bangun pukul 10 lebih .Memang dah jadi tabiat except some of day I need to week up early because I have a class driving .huhu .Teruk english saya tapi tak apa practise make perfect right ?HAHA .Ayat tu cuba korang teka dari movie mana saya dapat ?Kalau dapat saya belanja LOLLIPOP satu .hehe .Ape ini muka mencuka je ini ?What ?Ouhh nak tahu ape ending the of story about DSLR,okayy okayy .Meh sini duduk depan lappy kasi focus sikit .Buat mata juling sikit .HAHA .Ishk3 kelakarnya .hehe .Ye yeeeee !Nak stroy la ini .Adoiii sabar la pun .hihi


Pagi ahad tu ayah gegarkan tempat tidur kami dengan kata kata ugutan dia "Kalau masing masing lagi 5 minit tak bangun and siap mandi semua CANCEL beli DSLRRRRR".Ambuiii ambuiii dah pandai main ugut ye,apalagi kami semua binkas bangun andd mandi .Ayah kata lepas asar je kita terus pergi so pastikan siap,ayah tak nak pergi lama lama andd balik lambat sebab nak hantar wan ekau balik kampung lagi .Sahutan kami "Okayy boss !"


Sampai je kedai dekat area Info Didik tu mak andd ayah bincang dengan orang tu.Then,ayah bincang ape yang patut ditambah bagi yang tu angah kena turut serta sebab dia ini pakar sikit bab beli beli ini .Apa yang wajib,perlu andd tidak perlu beli buat masa tu.Then,bincang bincang punye bincang ayah andd mak pun setuju ,Price deal of camera RM2150 .Apa yang saya dapat ?Camera,lens,UV lens.ape benda protection tah lagi satu,beg,charger,battery andd memory 8GB tak silap .Lupa laa .HAHA .Camera apa saya beli ?Ohh lupa nak cakap Nikon D3100 .Yang tengah famous dekat iklan sekarang .hihi .So after that kitorang terus balik sebab kesian kan nenek kat rumah menanti untuk pulang ke kampung halaman .


My new sayang <3 !


Btw thanks a lot to my mum andd dad because make your children dream come true .Ayah dengan mak ini bukan senang tau nak setuju beli benda benda macam sebab them always keep the money for future .Mana tahukan akan datang kita hadapi kemerosotan ekonomi rumah tangga .Lagipun saya dah nak study so a lots of money them need to use .Apa apa pun kami bersyukur sangat sangat .Alhamdulillah...thanks Allah ,thanks dad & mum .We all love you so much .Nak kiss sikit .muaxxxxx .HAHA


Eh eh ape pasal muka sedih terharu ini ?Ayat saya jiwang sangat ?Apa salahnya sekali sekala kan ?Mal ayah kita jugak kan ?HAHA .Sudah sudah buruk muka tu sedih ini yana ada selitkan gambar sepanjang kewujudan DSLR dalam family kami .Love you sayang <3!




psst psst:THE END~~~.Ini pun dah lama terperuk .HAHA .gambar tak dapat upload sebab internet lembab macam siput .sorry ;) !
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

No comments:

Post a Comment