Tuesday, April 26, 2011

:|





Aiman i need you .Selalu kalau time time macam ini kalau sis ada masalah or dalam kebuntuan aiman yang selalu dengar masalah sis walaupun sis tahu aiman dah naik BOSAN dan MENYAMPAH dengar !Tapi setiap kali aiman dengar masalah sis aiman yakinkan sis balik pada sesuatu yang TAK PASTI .Dan aiman akan selalu buat sis tersenyum walaupun aiman tak dapat bantu masalah sis .Thanks a lot adik :) .I'm very appreciate it !


Segalanya dah berubah yana .Please yana WAKE UP !!Stop think that you in last year yang penuh dengan senyum tawa .
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Thursday, April 21, 2011

Miss him

Hey readers !Pasal kadet polis nanti aku cerita okayy sebab panjang sangat sekarang kita cerita yang berkaitan dengan title di atas ini ye :)


Setiap kali nak pergi McD or terpikir nak pergi McD mesti teringat 'dia' .Sebelum semua ini berlaku aku ade bawak Qila,Girl(qis) and Yena pergi McD .Esoknya 'dia' dapat tahu dari Yena .Then,'dia' tegur aku sebab tak bawak 'dia'..aku saja marah 'dia' sebab 'dia' baik dengan GF 'dia' tak cakap pun .Tapi yang aku buat tu buat 'dia' touching dengan aku sampailah hari Khamis .Bila hari Khamis tu aku dapat tahu segalanya aku tak dapat nak belanja and minta maaf dengan 'dia' walaupun 'dia' teringin sangat then Jumaat 'dia' dah tiada khabar berita .So sad :'( .


Siang tadi mak suruh buat KEK COKLAT or CUPCAKE COKLAT tu .Mak cakap saja pasal cake coklat tu saya terus teringat 'dia' lagi .Sebab last year aku pernah buat cupcake tu bertukus lumus untuk Qila,Qis,Dia, and else .'Dia' suka sangat cupcake tu .'Dia' cakap kalau buat lagi 'dia' nak .Dapat 2 pun jadi la tapi 'dia' nak lebih dari 2 .Tapi aku sibuk so tak sempat nak buat .Last 2 week aku ingat nak buat bila 'dia' cakap pasal cupcake tu tapi last 2 week aku sibuk sangat dengan latihan kawad Kadet Polis .Tapi sayang hari ini aku nak buat tapi 'dia' aku dah tak tahu dekat mana .InsyaAllah kalau ada rezeki saya akan buat untuk 'dia' .SIS RINDU ADIK SANGAT SANGAT :'( !Sis harap adik sihat dan baik baik saja .Sia akan doakan yang terbaik untuk adik .Love you <3 !
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Sunday, April 17, 2011

Why ??

Hey guys !Lama tak update blog right ?Sorry yana tak ada masa la .Dengan mengajar budak kawad lagi then dengan masalah lagi .Okayy back to title okay !


Aku dapat tahu benda ini start hari Rabu dari Acik photostate .Pasal ape ?Biar aku dan orang yang dekat dgn aku saja la tahu .It's about my adik angkat .Mula mula dapat tahu memang tak percaya then malam tu aku tanye qila then qila cerita sikit andd apa yang qila cerita memang menyakitkan hati .Aku rasa macam nak je tampar dia time tu jugak but aku rilexx dulu sebab qila sendiri tak yakin dengan cerita tu .


Esoknya pulak petang tu yana lepak dengan zaty dan nana .Tiba tiba Aida(form 1) datang dekat zaty tanye dia betul ke luqman kena tumbuk .Yana dah mula curiga then yana tanye zaty .Mula mula zaty tak nak cakap but lastly dia bagi tahu luqman gaduh dgn dia .Pasal ape zaty kata dia tak tahu tapi yena tahu .Time tu jugak yena minta aku jemput dia .Masuk je kereta yana terus tanye yena .Yena terkejut sebab yana dah tahu lebih awal padahal yena cakap dia tak nak bagi tahu dulu sebab masa tak sesuai .Kitorang lepak dekat kantin then yena cerita segalanya dari awal sampai akhir .


Aku time tu dah mula rasa marah,bengang and sedih sebab dia dah berubah sangat sangat !Petang tu jugak yana jumpa dia tapi dia seperti tak ada masalah .Dia happy senyum gelak semua .Reaksi dia sangat lain dengan apa aku dengar cerita dari yena .Yena sendiri pelik sebab dia lain sangat time dengan yana tu .DIA SANGAT LAIN !Then malam tu dia minta aku call dia,aku call then dia sampaikan amanat kat aku untuk sampaikan dekat yena,putry andd kawan kawan dia .Start malam tu yana dah tak sedap hati .Dia pun dah lain macam .Tipu la yana cakap yang malam tu yana tak nangis .Sampai sekarang bila ingat dia mesti nangis .Kenangan terakhir yana dengan dia sangat BERMAKNA :'( .


Semalam pergi sekolah hantar Ain & Chapa pergi sekolah kejap .Jumpa luqman,dia frust sangat .Time yana tengah msg dengan dia .Dia down sangat ,Time tu jugak Putry tahu cerita sebenar dan dia lagi down .Yana tak dapat buat apa .Sampai sampai je kompleks hantar Qis,Acap tanye dia mana .Yana diam je sebab yana tak tahu pulak dia tahu semuanya .Yana jumpa Yena terus bagi Yena baca semua msg dia .Yena,Qila andd Acap terkejut dgn berita tu .Yana,Yena,Qila,Putry,Qis,Acap,Haziq and Luqman semua frust and rasa kehilangan sangat .Lepas tu masing masing dengan masalah masing masing .Nak buat macam mana kan ini semua dugaan dan ujian buat kami .KAMI TERASA SANGAT KEHILANGAN DIA :'( .KAMI SEMUA RINDU DIA <3 !




Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Sunday, April 10, 2011

Majlis Penyampai Anugerah Kecemerlangan !

Hey followers .Hari ini yana dapat anugerah dengan kawan kawan .Dan yana datang dengan Qis(Girl) andd Syafa sebab diorang awal awal dah message nak tumpang .Alang alang pergi seorang baik pergi berteman kan ?HAHA .Malam itu saya janji around 8 o'clock saya sampai tapi macam biasa la yana bangun lambat pukul 7.30 baru bangun .Mandi saja dah nak dekat setengah jam so saya itu gini terus jemput Girl pukul 8.20 then sampai rumah syafa around 8.30 o'clock .Biasa la Melayu janji tak boleh pakai dan SAYA MENGAKUINYA !Sorry guyss sebab lambat hari ini .hihi .Sampai sampai je tak ramai lagi sampai sebab pagi tu ada Mesyuarat PIBG so saya malas nak dengar lepak dengan budak budak ini dekat kantin satu meja .Memang bestt la lepak dengan diorang gelak,gossip andd itu ini .Korang bayangkan satu meja kantin tu penuh dengan beg andd camera DSLR kitorang .Kami make-over camera tu kasi bersih sikit .Ada 5 camera DSLR .3 CANON andd 2 NIKON .Fanem,Girl andd Syafa punye CANON .Yana andd Nisa punye NIKON .Memang superb !Fanem kasi betulkan manual camera yana biasa orang baru nak menjinak jinak dalam bidang fotografikan mana pandai sangat .HIHI :D .


Then,tengah tengah lepak itu saya dapat panggil dari my bestfriend andd my lovely friend TEHA kecik .hihi :D .Yana sangat terkejut dan TAK SANGKE dengan apa yang dia cakap .Sedih sangat bila dapat tahu orang berkawan dan baik dengan kita hanya untuk ambil kesempatan .Baik dengan yana sebab ada kemudahan dan senang untuk ke mana-mana .Babe !Seriously aku memang tak boleh terima apa yang kau buat dekat aku .Maaf kan kau boleh tapi untuk percaya dan terima kau macam dulu bukan senang sebab kau sangat jauh beza bila depan aku tapi belakang aku,kau kutuk aku sewenang wenang nya .Dan kau boleh maki or hina aku .Kau boleh cakap aku BODOH .Yup right now kau hebat sebab dapat result the best !Babe aku akan tunjukkan yang aku pun sama hebat macam kau .InsyaAllah dengan izin Allah aku akan buktikan dan aku akan dapatkan balik maruah aku yang kau hina selama ini .All my junior yang ada time thank you very much andd thanks zul sebab give me support hari ini .Sebenarnya dalam hati rasa nak meraung sangat sangat bila dapat tahu tapi bila Girl,Syafa,Fanem,Farah J.,Chepah andd semua ada dekat situ sis rasa kuat .Korang bagi sis kekuatan untuk tabah semua ini tadi .Thank you very much !Sayang korang <3<3<3 !


Andd around 11 o'clock kitorang masuk dewan sebab majlis anugerah nak mula .Tapi yana ada perjumpaan kejap sebab ada taklimat sikit then yana ambil tempat duduk masing masing .Yup yana duduk jauh dari rakan rakan yang lain .That's great !Sakit hati tengok muka DIA .Sementara tengah tunggu turn yana suruh Chepah pegang camera yana sebab nak minatk dia ambilkan .Yana dapat Anugerah Pelajar Cemerlang Subjek Akaun .Alhamdulillah..some of my favourite subjek .Thanks to Puan Nik Norma sebab ajar saya dan bimbing saya dengan susah payah .Saya sangat hargai ini semua dan saya tak akan lupa jasa baik cikgu selama ini .Thanks again Cikgu Nik <3 !Then,camera saya jadi camera support untuk yang lain .Tup tup time itu jugak camera Syafa habis battery so diorang pakai camera yana untuk back-up .Wahh berguna jugak saya bawa .Dah selesai semuanya yana terus chill jap dekat kantin sebab budak budak ini borak borak and ada yang ambiil nasi la bagaikan .Budak budak ini ajak yana pergi McD but I'm so sorry yana dah tahu mak nak pergi shopping .hihi :D .Shopping salah satu pelepas segala tension or geram yana hari ini .That's all .Bubyeeeeee <3 !

psttt:Post ini dah berhabuk pun dalam draft ini baru hari ini nak publish kan .Sorry follower :)
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Saturday, April 2, 2011

Hari Yang Ingin Dielakkan :)

Asssalamualaikum .Ehhh tunggu.....jawab la salam saya dulu .hehe :D .Apa ?Korang nak tahu apa maksud tajuk saya atas ini ?Waitt.....I will tell you .Apa apa pun saya minta maaf sebab dah lama tak update blogg .Okayy back to topic .23rd of March 2011 is the day !What day ?Keputusan SPM I keluar la apa lagi .huhu .Mula-mula sampai tangan dah sejuk pastu jumpe pulak junior junior ku yang disayangi .Fuhh !bertambah nervous la saya :D .Then,yana chill dulu dan lepak lepak dengan my friends iaitu Qayyim,Ekin,Zaty,Miza,Syuhada,HEMY dan sehubungan dengan itu .Okayy dah dengar itu ini,pengetua pun sampai .Masing masing dah berdebar dan mula takut .Dah panggil nama 5A keatas dan nama saya tak tercalon .Fine !Saya punye kerisauan dah membuak buak .Then pergi dekat cikgu dapat saja result I'm CRYING !First,memang sikit pun tak sangka yang akaun yana dapat A dan layak terima sijil LCCI .Second,subjek yang yana target A tak dapat .Hanya sipi-sipi saje :) .Third,tak sangka my science pun A .That's why I'm CRYING .Dan untuk pengetahuan kalian saya sangat DOWN almost 3 days .Saya frust sampai hari yang yana ambil result tu yana HAMPIR accident with car .Not once but TWICE !Can you imagine if yana tekan minyak saje berlanggar la saya dengan kereta itu dan tergadai la nyawa orang itu atau saya dan duit mak ayah saya .Huh !3 hari juga saya tak drive dan paling jauh area area kedai sebab still remember that moment .This moment give me guide to more be careful when drive and always focus !REMEMBER IT !!Macam mana result saya ?Yang dah tahu tu,tahu saja lah .Yang tak tahu pandai pandai la teka ye .That's all .Thanks Allah for the spirit for my new life .Thanks for my parents,big family(cousin,aunty andd uncle) andd friends because give me support andd advise to me for more enthusiastic .Dari sini saya dapat tahu mana kawan yang benar benar kawan kita dan mana yang bukan kawan kita(tak ikhlas) .That's all .daaaa .Assalamualaikumusalam(jawab tau...hihi :D) .

Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !