Sunday, April 17, 2011

Why ??

Hey guys !Lama tak update blog right ?Sorry yana tak ada masa la .Dengan mengajar budak kawad lagi then dengan masalah lagi .Okayy back to title okay !


Aku dapat tahu benda ini start hari Rabu dari Acik photostate .Pasal ape ?Biar aku dan orang yang dekat dgn aku saja la tahu .It's about my adik angkat .Mula mula dapat tahu memang tak percaya then malam tu aku tanye qila then qila cerita sikit andd apa yang qila cerita memang menyakitkan hati .Aku rasa macam nak je tampar dia time tu jugak but aku rilexx dulu sebab qila sendiri tak yakin dengan cerita tu .


Esoknya pulak petang tu yana lepak dengan zaty dan nana .Tiba tiba Aida(form 1) datang dekat zaty tanye dia betul ke luqman kena tumbuk .Yana dah mula curiga then yana tanye zaty .Mula mula zaty tak nak cakap but lastly dia bagi tahu luqman gaduh dgn dia .Pasal ape zaty kata dia tak tahu tapi yena tahu .Time tu jugak yena minta aku jemput dia .Masuk je kereta yana terus tanye yena .Yena terkejut sebab yana dah tahu lebih awal padahal yena cakap dia tak nak bagi tahu dulu sebab masa tak sesuai .Kitorang lepak dekat kantin then yena cerita segalanya dari awal sampai akhir .


Aku time tu dah mula rasa marah,bengang and sedih sebab dia dah berubah sangat sangat !Petang tu jugak yana jumpa dia tapi dia seperti tak ada masalah .Dia happy senyum gelak semua .Reaksi dia sangat lain dengan apa aku dengar cerita dari yena .Yena sendiri pelik sebab dia lain sangat time dengan yana tu .DIA SANGAT LAIN !Then malam tu dia minta aku call dia,aku call then dia sampaikan amanat kat aku untuk sampaikan dekat yena,putry andd kawan kawan dia .Start malam tu yana dah tak sedap hati .Dia pun dah lain macam .Tipu la yana cakap yang malam tu yana tak nangis .Sampai sekarang bila ingat dia mesti nangis .Kenangan terakhir yana dengan dia sangat BERMAKNA :'( .


Semalam pergi sekolah hantar Ain & Chapa pergi sekolah kejap .Jumpa luqman,dia frust sangat .Time yana tengah msg dengan dia .Dia down sangat ,Time tu jugak Putry tahu cerita sebenar dan dia lagi down .Yana tak dapat buat apa .Sampai sampai je kompleks hantar Qis,Acap tanye dia mana .Yana diam je sebab yana tak tahu pulak dia tahu semuanya .Yana jumpa Yena terus bagi Yena baca semua msg dia .Yena,Qila andd Acap terkejut dgn berita tu .Yana,Yena,Qila,Putry,Qis,Acap,Haziq and Luqman semua frust and rasa kehilangan sangat .Lepas tu masing masing dengan masalah masing masing .Nak buat macam mana kan ini semua dugaan dan ujian buat kami .KAMI TERASA SANGAT KEHILANGAN DIA :'( .KAMI SEMUA RINDU DIA <3 !




Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

No comments:

Post a Comment