Monday, May 30, 2011

For PLKN girls (PART I)

Salam readers !Hari ini yana nak cerita sikit pasal hang out yana .14 & 15 Mei 2011 hari tu yana andd cousin cousin yana hangout .Hampir 2 minggu rancang pasal ini tapi bukan rancang nak buat apa time hangout tu nanti tapi pikir nak naik apa pergi Selangor nanti .Bincang punya bincang last last decide nak naik train menjadi kenyataan :) .Agak kelakar la sebab first time naik train macam macam terjadi .Mula-mula ragu ragu jugak sama ada betul ke tempat tunggu train tu.Then tanye la sorang akak ini dia nak pergi UKM.Dia kata betul...akak tu pulak jenis yang tak sombong so tak ada la rasa serba salah tanye dia macam macam or borak dgn dia.Then bila train sampai akak tu ajak naik Ladies Coach sebab lebih selamat andd tak ramai.Memang dah menjadi lumrah hidup ini dunia ini.Dah terang terang tulis dekat situ COACH JUST FOR LADIES!Ada jugak lelaki yang SESAT atau TAK RETI BACA dalam dunia ini.Lelaki sesat tu bangsa asing .Memang tak paham bahasa la diorang ini.Haha :D.Ada bangsa asing tu perasaan yang dia salah masuk dan ada jugak buat bodoh je .Sengal punye orang!Memang lawak.Dalam perjalanan tu jugak yana masih  jumpe ada manusia atau rakyat Malaysia yang sifat prihatin dan budi bahasa serta menghormati org lain .Ada makcik tua andd ibu mengandung ini naik coach wanita.Nenek tu dapat tempat duduk sebab dia masuk lebih awal dari anak(ibu mengandung tu) dan cucu dia.Tapi bukan belah yana la belah hujung then ada seorang kakak ini pelawa tempat duduk dia untuk ibu mengandung tu tapi ibu tu tak nak sebab dia punye perjalanan train kejap tak sampai 10 minit pun so ibu tu berkeras tak nak duduk.Bangga aku dengan sifat rakyat Malaysia ini.Saya bangga jadi warganegara Malaysia!Hihi :D.


Sampai je perhentian Bandar Tasik Selatan kitorang terus call our auntie suruh jemput kitorang.Lama jugak la tunggu.Lepas tu dengan hujan pluss kilat lagi.Perhh !memang bertambah takut la yana.Yana ini memang  jenis penakut sikit(sikit ke?hihi) nak nak pada petir :D.Then Nisa call cakap dia tunggu dekat KLIA transit.Puas la cari belah mana la tersorok eh tempat tu.Last last decide tanya abang polis yang ada dekat situ.Boleh tahan comel la.Awww <3! Gatal! Hhaha :D.Tapi part lawaknya abang polis just tunjuk papan guide tu dekat kitorang then ada tulis KLIA transit.Pandang je benda tu kitorang dengan abang abang tu pun bantai tergelak.Sumpah malu!Benda dah ada depan mata pun boleh tak perasaan.Hahaha....nampak je my auntie terus tersenyum lepas tu tengok sebelah tu ada abang polis yang lain terus kitorang sambung gelak.Sumpah lawak!My auntie boleh tanye mana jalan keluar nak ke Bukit Jalil.Okayy sama sama sesat.Adil!Haha.Masuk je kereta masing masing lapar so Jijie tanye auntie(ibu dia) nak makan kat mana.Auntie ajak makan KFC.


Disebabkan my uncle tak ada dia balik kampung so tak kisah la kan.Memang rancak la dia orang keluar satu hari suntuk tu.Haha :D.Dah makan semua bagai kitorang pun balik la.Lepas selesai solat semua tiba-tiba yana still rasa lapar.Pastu auntie tanya nak makan nasi tak?Disebabkan yana tak makan apa apa dari pagi then tadi petang makan KFC je,tak makan nasi so yana tak nak tolak offer tu.Sebab yana ini jenis makan mewah macam mana pun,satu hari tak makan nasi memang meragam la perut ini.Haha :D .Biasa la perut kampung katakan nak buat macam mana kan.Hihi.Okayy see you the next day on 'For PLKN girls (PART II)' okayy.Bubyee~ .

psst:Rindu Nisa woo :') !
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Tuesday, May 24, 2011

Happy Birthday Qila !!

Hey guyss !Entry kali ini pasal birthday girl on May !
Lamanya tak update..Kesulitan untuk masuk sesawang blogg ini membuatkan tertangguh saya nak update entry baru .Wahh ayat yana tak nak kalah ini .Hahaha .Okayy back to STORY okayy .Not December ;)


Birthday girl on 8th May 2011
Birthday dia yang ke 15 .hehe :D
Happy Birthday Nursya'Aqilah Bt Mohd Shah.
No I/C ************ .Tak akan IC pun nak .Haha :D
Btw may Allah bless you dear .
Good Luck PMR .Do the best andd beat the rest okayy ;) .
Staright A's okayy .You already promised right ;) ?
Semoga Qila berjaya di dunia dan akhirat.
Semoga apa yang Qila idamkan akan menjadi kenyataan.
Dah berjaya jangan lupa sis tau !Jangan sombong okay !
You're my sister.Dia sangat sekepala dgn yana .Last year I had best moments with her and his twins and also his ex BF.Hopefully this year I will get back that's moments with them.Saya rindu sangat kenangan last year .Dia tahu macam mana saya sayang dia last year sampai sekarang .Cume sekarang cara kami sudah berlain sikit .Saya tak nak kacau dia study sebab this year dia PMR so saya tak nak ganggu dia .But miss all moment with her .Qila saya sangat rindu awak :'( !Aset dia yang paling penting bagi saya pipi dia yg comel tu .Awww <3 !Saya suke cium pipi dia .Saya sangat sayang dia walau apa pun terjadi.Dengar tu Qila!Apa apa pun Qila Happy birthday okayy ;) .Your present coming soon okay.Be strong Qila!Apa pun masalah atau dugaan semuanya boleh selesai dan ada hikmahnya.You can share everything with me okayy darling.Jangan simpan sorang sorang ye dear because your family,me,Qistina andd Yena always beside you dear.Study smart okayy.Jangan lupa janji :) !I'm always love you .Take care.Love you till the end of my life.muaxxx .xoxo <3 .







Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Friday, May 13, 2011

Get well soon Ayu Iffah !

Okayy this entry dedicates to Ayu Iffah my junior.Pada 3 Mei 2011 telah berlaku sesuatu yang gembira dan duka pada hari berkenaan.Aku cerita yang gembiranya dulu okayy.Start around 4.30 kita dah plan andd prepare nak celebrate birthday Putry.Putry yang mana ?Aish aku hempuk jugak korang ini.Kan tadi aku baru post entry pasal dia.Aduii banyak sangat minum air semut kan dah cepat lupa.Ishk3.Okayy back to story.Aku sampai sampai je budak budak ini tak habis prepare lagi tapi Putry dah on the way jalan kaki dgn Yena.Then,Yena minta aku bawak dia pusing pusing sebab nak get ready.Dah bawak pusing dia dgn Qis tapi tepung pulak tak ada..Zaty pulak tak sampai lagi.Pergi la jemput dia then beli tepung.Memang kelakar la sebab masing masing tak ada duit last last cheq tengok ada duit syiling seinggit cheq bagi la.Hahaha.Sampai padang celebrate dengan semua orang.Tapi kesian Putry sebab pening then dia ingat jauh la tempatnya sebab pusing pusing lama.Padahal dekat padang Nuri je sebenarnya.Hahaha XD.Sapa yang ada ?Ishk !Dekat gambarkan ada.Aduii yang ada Yana,Qis,Yena,Putry,Tasha,Alya(Syon),Eli,Zaty andd AYU.Hurm tu je la kan?Yela !But Ayu tak boleh lama sebab dia kena balik nanti ayah dia bising.Okayy dalam salam,peluk and say bye kitorang lepak dekat kerusi.Putry,Tasha andd Syon tak habis habis snap.So let them enjoy.Around 5 pm kitorang pun beransur pulang except Putry andd Zaty sebab diorang nak lepak.Then 5.30 aku sampai rumah my brother suruh jemput adik.


On the way jemput adik dapat call dari Syafa tapi time tak angkat sebab tengah drive.Bila dah sampai sekolah adik she's call me back.I'm pick up it .Sangat mengejut dapat khabar berita tu.Tak percaya sampai dah jemput Syafa,Hana andd Yena baru percaya yang Ayu ACCIDENT!Omgg dalam hati rasa nak nangis,risau andd takut.Tengah tengah hujan lebat dgn kilat sambung menyambung tu lagi Yana beranikan diri nak pergi tempat kejadian but Ayu dah tak ada.Ada sorang mak cik ini dia cakap Ayu dah dia bawak ke hospital.Then kitorang gerak rumah Syon.


Sampai je rumah Syon tanya dia tahu tak then nampak tak tapi Syon blurr sebab tak tahu apa apa.Kitorang decide nak pergi hospital tengok Ayu tapi MINYAK KERETA TAK ADA!Damn time tu pulak duit tak ada.Then tanya budak budak ini,diorang ada RM15 je pastu adik kasi 4ringgit cukup laa isi RM19.Mama Syon cakap Syon pergi dgn ayah dia sebab kereta tak muat.Dalam tengah tunggu Syon siap kitorang call parents masing masing bagi tahu pastu bagi tahu kawan kawan Ayu.Putry text me cakap nak pergi jugak so terpaksa la Yana patah balik jemput dia then deal dgn Mama Syon tunggu dekat Petronas Ampangan sebab Yana tak berapa berani sangat bawak kereta time time hujan sangat lebat then tak pernah drive kereta samapi ke HTTJ tu.


Yana follow je mama Syon,sampai jalan dekat depan Pejabat Pos Malaysia ada air bertakung.Lalu situ stering kereta macam lari sikitt.Hana menjerit panggil nama Yana .Yana makin mengelabah.Bayangkan bertapa risau andd gelabahnya Yana sebab drive dalam hujan sangat lebat dgn kilat memancar mancar pastu tak jelas sangat jalan.Perhh memang mengigil la tangan cheq.Sampai HTTJ cari parking semua terus pergi dekat diorang yg turun lebih awal.Then dapat call my mum bising suruh balik sebab DIA RISAU ADIK tu.Arghhh !Adik je?! Sabar je laa.Dapat la jumpe Ayu kejapp lepas dia kena X-Ray dgn doktor.Time tu memang rasa nak nangis tapi tahan je sebab tak nak bagi Ayu lemah.Ingat nak tunggu la kejapp tapi bila ingat mak suruh balik terus minta diri dgn Ayu semua then minta maaf sebab tak dapat lama Sorry Ayu :| !Balik sampai rumah macam biasa la kan .The End~~~.Apa mak aku cakap time tu ?Aish korang ini BUSYBODY betul la .wekk :p .Hahaha :D .Kbai.




Get well soon dear.Sis doakan Ayu cepat sembuh okayy.Be strong girl!Kami di sini doakan Ayu cepat sembuh okayy.AMIN....Ayu cepat sihat tau sebab Ayu dah janji nak main cover lagu Jar of Heart untuk Sis.Hehe :D .GET WELL SOON cute !xoxo <3 .Btw korang Ayu comelkan?Awww suke tengok dia senyum andd gelak.Comel jee :) .


Check this out http://wibbiewillbie.blogspot.com/2011/05/tragedi.html.Ini tuan punye BLOG.Dia dah cerita macam mana boleh berlaku.Kbai.




psst:Kalau ada salah ejaan maaf la ye.Menaip pukul 3.00 pagi so tak perasaan dalam gelak ini.Hehe.Kbai.
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Happy Birthday Putry !!

Another one birthday girl.. :)


Tu diaaa...birthday girl on 3rd May 2011
Mana satu dia nyeee???Laa awat hang pa semua kalut sangat ini?
Mana satu dia ka?Yang pakai baju putih merah tu laa..aish hang pa ini loklak laa.hehe :D
Betul bahasa cheq ini ?Hahaha .Bahasa Penang marii....
Happy birthday Putry .May Allah bless you .
Birthday yang ke.......15 la cheq .
Good luck PMR .Do the best andd beat the rest yeahh
Semoga berjaya di dunia dan akhirat .

Macam mana cheq kenal dia ?Dia ini junior cheq.Cheq mula rapat dgn dia bila dia jadi awek adik angkat cheq yang lelaki tu .Alaaa...si Aiman tu la.Aish sloww la hang pa ini.Cheq ini dgn sapa je Aiman couple cheq sokong asal berkenaan andd pandai hormat cheq cukup laa.Ambuii macam cheq pulak mak Aiman tak.Hahaha :D .Biasa laaa...cheq ini kalau bab Aiman jaga sikit.Dia okayy je dengan cheq.Time dia masih couple dgn Aiman cheq la orang tengah depa.Cheq la dok banti mereka.Dan dengan cheq la putry selalu kongsi citer.Biasa la adat bercinta mesti ada perang punye.Bila perang dah start habeh bergegar la dunia kan .hehe :D .Apa apa pun happy birthday yo Putry.Jangan dok leka dek cinta naa.Love you <3 !




psst:Baca post ini dalam bahasa Penang naa..macam Mami Jarum tu .Baru meriah sikit naa..Haha .Kbai .

Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Happy Birthday Qis !!

Hey guyss !Entry kali ini pasal birthday girl at the end of April !
What April ??Lamanya tak update..Ketandusan ayat mula merebak ketika diri dalam kekecewaan .
Wahh ayat yana tak nak kalah ini .Hahaha .Okayy back to STORY okayy .Not December ;)


Birthday girl on 29th April 2011
Birthday dia yang ke tettttt .hehe :D
Happy Birthday Qis aka Girl
May Allah bless you dear
Good Luck PMR .Do the best andd beat the rest okayy ;) .
Staright A's okayy .You already promised right ;) ?
Semoga Girl berjaya di dunia dan akhirat.
Semoga apa yang Girl idamkan akan menjadi kenyataan.
Dah berjaya jangan lupa sis tau !Jangan sombong okay !
You're my sister.Dia sangat sekepala dgn yana .Last year & last 2 year I had best moments with her and his twins.Hopefully this year I will get back that's moments with his twins.Saya sangat sayang dia walau apa pun terjadi.Dengar tu Girl!Apa apa pun Girl Happy birthday okayy ;) .Your present coming soon okay.Be strong Girl!Apa pun masalah atau dugaan semuanya boleh selesai dan ada hikmahnya.You can share everything with me okayy darling.Jangan pernah terpikir yang tak ada sapa sayang awak ye Girl because your family,me,Qila Shah andd Yena always beside you dear.Study smart okayy.Jangan lupa janji :) !I'm always love you .Take care.Love you till the end of my life.muaxxx .xoxo <3 .


Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !