Monday, May 30, 2011

For PLKN girls (PART I)

Salam readers !Hari ini yana nak cerita sikit pasal hang out yana .14 & 15 Mei 2011 hari tu yana andd cousin cousin yana hangout .Hampir 2 minggu rancang pasal ini tapi bukan rancang nak buat apa time hangout tu nanti tapi pikir nak naik apa pergi Selangor nanti .Bincang punya bincang last last decide nak naik train menjadi kenyataan :) .Agak kelakar la sebab first time naik train macam macam terjadi .Mula-mula ragu ragu jugak sama ada betul ke tempat tunggu train tu.Then tanye la sorang akak ini dia nak pergi UKM.Dia kata betul...akak tu pulak jenis yang tak sombong so tak ada la rasa serba salah tanye dia macam macam or borak dgn dia.Then bila train sampai akak tu ajak naik Ladies Coach sebab lebih selamat andd tak ramai.Memang dah menjadi lumrah hidup ini dunia ini.Dah terang terang tulis dekat situ COACH JUST FOR LADIES!Ada jugak lelaki yang SESAT atau TAK RETI BACA dalam dunia ini.Lelaki sesat tu bangsa asing .Memang tak paham bahasa la diorang ini.Haha :D.Ada bangsa asing tu perasaan yang dia salah masuk dan ada jugak buat bodoh je .Sengal punye orang!Memang lawak.Dalam perjalanan tu jugak yana masih  jumpe ada manusia atau rakyat Malaysia yang sifat prihatin dan budi bahasa serta menghormati org lain .Ada makcik tua andd ibu mengandung ini naik coach wanita.Nenek tu dapat tempat duduk sebab dia masuk lebih awal dari anak(ibu mengandung tu) dan cucu dia.Tapi bukan belah yana la belah hujung then ada seorang kakak ini pelawa tempat duduk dia untuk ibu mengandung tu tapi ibu tu tak nak sebab dia punye perjalanan train kejap tak sampai 10 minit pun so ibu tu berkeras tak nak duduk.Bangga aku dengan sifat rakyat Malaysia ini.Saya bangga jadi warganegara Malaysia!Hihi :D.


Sampai je perhentian Bandar Tasik Selatan kitorang terus call our auntie suruh jemput kitorang.Lama jugak la tunggu.Lepas tu dengan hujan pluss kilat lagi.Perhh !memang bertambah takut la yana.Yana ini memang  jenis penakut sikit(sikit ke?hihi) nak nak pada petir :D.Then Nisa call cakap dia tunggu dekat KLIA transit.Puas la cari belah mana la tersorok eh tempat tu.Last last decide tanya abang polis yang ada dekat situ.Boleh tahan comel la.Awww <3! Gatal! Hhaha :D.Tapi part lawaknya abang polis just tunjuk papan guide tu dekat kitorang then ada tulis KLIA transit.Pandang je benda tu kitorang dengan abang abang tu pun bantai tergelak.Sumpah malu!Benda dah ada depan mata pun boleh tak perasaan.Hahaha....nampak je my auntie terus tersenyum lepas tu tengok sebelah tu ada abang polis yang lain terus kitorang sambung gelak.Sumpah lawak!My auntie boleh tanye mana jalan keluar nak ke Bukit Jalil.Okayy sama sama sesat.Adil!Haha.Masuk je kereta masing masing lapar so Jijie tanye auntie(ibu dia) nak makan kat mana.Auntie ajak makan KFC.


Disebabkan my uncle tak ada dia balik kampung so tak kisah la kan.Memang rancak la dia orang keluar satu hari suntuk tu.Haha :D.Dah makan semua bagai kitorang pun balik la.Lepas selesai solat semua tiba-tiba yana still rasa lapar.Pastu auntie tanya nak makan nasi tak?Disebabkan yana tak makan apa apa dari pagi then tadi petang makan KFC je,tak makan nasi so yana tak nak tolak offer tu.Sebab yana ini jenis makan mewah macam mana pun,satu hari tak makan nasi memang meragam la perut ini.Haha :D .Biasa la perut kampung katakan nak buat macam mana kan.Hihi.Okayy see you the next day on 'For PLKN girls (PART II)' okayy.Bubyee~ .

psst:Rindu Nisa woo :') !
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

No comments:

Post a Comment