Friday, May 13, 2011

Get well soon Ayu Iffah !

Okayy this entry dedicates to Ayu Iffah my junior.Pada 3 Mei 2011 telah berlaku sesuatu yang gembira dan duka pada hari berkenaan.Aku cerita yang gembiranya dulu okayy.Start around 4.30 kita dah plan andd prepare nak celebrate birthday Putry.Putry yang mana ?Aish aku hempuk jugak korang ini.Kan tadi aku baru post entry pasal dia.Aduii banyak sangat minum air semut kan dah cepat lupa.Ishk3.Okayy back to story.Aku sampai sampai je budak budak ini tak habis prepare lagi tapi Putry dah on the way jalan kaki dgn Yena.Then,Yena minta aku bawak dia pusing pusing sebab nak get ready.Dah bawak pusing dia dgn Qis tapi tepung pulak tak ada..Zaty pulak tak sampai lagi.Pergi la jemput dia then beli tepung.Memang kelakar la sebab masing masing tak ada duit last last cheq tengok ada duit syiling seinggit cheq bagi la.Hahaha.Sampai padang celebrate dengan semua orang.Tapi kesian Putry sebab pening then dia ingat jauh la tempatnya sebab pusing pusing lama.Padahal dekat padang Nuri je sebenarnya.Hahaha XD.Sapa yang ada ?Ishk !Dekat gambarkan ada.Aduii yang ada Yana,Qis,Yena,Putry,Tasha,Alya(Syon),Eli,Zaty andd AYU.Hurm tu je la kan?Yela !But Ayu tak boleh lama sebab dia kena balik nanti ayah dia bising.Okayy dalam salam,peluk and say bye kitorang lepak dekat kerusi.Putry,Tasha andd Syon tak habis habis snap.So let them enjoy.Around 5 pm kitorang pun beransur pulang except Putry andd Zaty sebab diorang nak lepak.Then 5.30 aku sampai rumah my brother suruh jemput adik.


On the way jemput adik dapat call dari Syafa tapi time tak angkat sebab tengah drive.Bila dah sampai sekolah adik she's call me back.I'm pick up it .Sangat mengejut dapat khabar berita tu.Tak percaya sampai dah jemput Syafa,Hana andd Yena baru percaya yang Ayu ACCIDENT!Omgg dalam hati rasa nak nangis,risau andd takut.Tengah tengah hujan lebat dgn kilat sambung menyambung tu lagi Yana beranikan diri nak pergi tempat kejadian but Ayu dah tak ada.Ada sorang mak cik ini dia cakap Ayu dah dia bawak ke hospital.Then kitorang gerak rumah Syon.


Sampai je rumah Syon tanya dia tahu tak then nampak tak tapi Syon blurr sebab tak tahu apa apa.Kitorang decide nak pergi hospital tengok Ayu tapi MINYAK KERETA TAK ADA!Damn time tu pulak duit tak ada.Then tanya budak budak ini,diorang ada RM15 je pastu adik kasi 4ringgit cukup laa isi RM19.Mama Syon cakap Syon pergi dgn ayah dia sebab kereta tak muat.Dalam tengah tunggu Syon siap kitorang call parents masing masing bagi tahu pastu bagi tahu kawan kawan Ayu.Putry text me cakap nak pergi jugak so terpaksa la Yana patah balik jemput dia then deal dgn Mama Syon tunggu dekat Petronas Ampangan sebab Yana tak berapa berani sangat bawak kereta time time hujan sangat lebat then tak pernah drive kereta samapi ke HTTJ tu.


Yana follow je mama Syon,sampai jalan dekat depan Pejabat Pos Malaysia ada air bertakung.Lalu situ stering kereta macam lari sikitt.Hana menjerit panggil nama Yana .Yana makin mengelabah.Bayangkan bertapa risau andd gelabahnya Yana sebab drive dalam hujan sangat lebat dgn kilat memancar mancar pastu tak jelas sangat jalan.Perhh memang mengigil la tangan cheq.Sampai HTTJ cari parking semua terus pergi dekat diorang yg turun lebih awal.Then dapat call my mum bising suruh balik sebab DIA RISAU ADIK tu.Arghhh !Adik je?! Sabar je laa.Dapat la jumpe Ayu kejapp lepas dia kena X-Ray dgn doktor.Time tu memang rasa nak nangis tapi tahan je sebab tak nak bagi Ayu lemah.Ingat nak tunggu la kejapp tapi bila ingat mak suruh balik terus minta diri dgn Ayu semua then minta maaf sebab tak dapat lama Sorry Ayu :| !Balik sampai rumah macam biasa la kan .The End~~~.Apa mak aku cakap time tu ?Aish korang ini BUSYBODY betul la .wekk :p .Hahaha :D .Kbai.




Get well soon dear.Sis doakan Ayu cepat sembuh okayy.Be strong girl!Kami di sini doakan Ayu cepat sembuh okayy.AMIN....Ayu cepat sihat tau sebab Ayu dah janji nak main cover lagu Jar of Heart untuk Sis.Hehe :D .GET WELL SOON cute !xoxo <3 .Btw korang Ayu comelkan?Awww suke tengok dia senyum andd gelak.Comel jee :) .


Check this out http://wibbiewillbie.blogspot.com/2011/05/tragedi.html.Ini tuan punye BLOG.Dia dah cerita macam mana boleh berlaku.Kbai.




psst:Kalau ada salah ejaan maaf la ye.Menaip pukul 3.00 pagi so tak perasaan dalam gelak ini.Hehe.Kbai.
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

No comments:

Post a Comment