Sunday, July 31, 2011

Senarai pemenang July Contest "Kau Sahabat Kau Teman".Tahniah !!

Hello follower !!Hari ini pemenang contest "Kau sahabat kau teman" telah tersenarai.Pemenang telah dipilih oleh hana dan syafa sahaja.Saya tidak dapat join sebab terlalu busy dengan kerja tapi saya tahu pilihan mereka adalah pilihan yang tepat dan adil.Tahniah kepada semua pemenang-pemenang.Bagi yang tidak menang contest ini tak apa nanti bila ada contest lain anda sertailah lagi ye ;).Tahniah sekali lagi buat semua <3

Pemenang Juara Kau Sahabat Kau Teman:-
(Contact lens from HusnaMan Lens)

Pemenang tempat ke 2:-
(Baju couple from FazUnique Collection )

Pemenang tempat ke 3:-
(Pashmina from Yana)

Pemenang tempat ke 4:-
(Earphone from Lovelylil Fashion)

Pemenang tempat ke 5:-

Pemenang tempat ke 6:-
(Shawl from FazUnique Collection)
Pemenang tempat ke7:-
(Banglet fromYana)

Pemenang Saguhati:-
(Topap from hana)

P/S: Tahniah kepada para pemenang, anda dikendaki untuk menghantar maklumat diri anda kepada saya melalui FACEBOOK saya . harap anda menghantar maklumat itu secepat yg mungkin yee.. dan yang tidak berjaya harap maaf jangan bersedih. Anda tidak menepati syarat-syarat yang kami  hendak dan cerita anda kurang menarik hati pembaca, harap maaf sila cuba pada 'Contest' seterusnya, terima kasih :)

PP/S: 
kepada pemenang anda dikehendaki untuk meletakkan page dan banner ini diblog anda . hehe harap maaf atas kesulitan ini. jika tidak hadiah anda akan ditahan . sorry sorry .


fazunique collection
Powered by BannerFans.com

that's all mudah kan.
congratulation !

Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Saturday, July 16, 2011

July GiveAway

Assalamualaikum readers,ini adalah contest besar-besaran buat kali pertama hana nak buat okay tanpa melengahkan masa.Tajuk contest ini adalah 'Kau Sahabat Kau teman' oleh hana , syafa dan yana.



syarat-syarat penyertaan :
  1. anda wajib follow blog hanasyafawani dan yana 
  2. contest ini adalah terbuka untuk sesiapa saja yang berminat dan hanya untuk perempuan..
  3. buat satu entry bertajuk July Give Away:Kau Sahabat Kau Teman by Hana,syafa dan kak yana
  4. copy banner kat atas letak dekat entry anda.
  5. ceritakan tentang sahabat baik anda . gambar anda dengan sahabat anda atau gambar sahabat anda itu saja wajib diletakkan.
  6. ceritakan tentang sahabat anda contoh: perangai dorang,fizikal dorang
  7. ceritakan dugaan apa yang anda pernah tempuh sama sama
  8. ceritakan pengalaman paling manis anda dengan sahabat anda.
  9. wajib copy syarat-syarat ini dan copy senarai sponser.
  10. wajib tagkan contest ini dekat kawan-kawan anda sekurang-kurangnya 2orang (diorang mesti tahu tentang contest ni)
  11. lepas dah buat entry tinggalkan link dekat komen dekat post ini.



Kami jugak akan menyediakan hadiah-hadiah yang menarik antaranya:-

  •  contact lens (untuk 2 orang)
  •  baju couple untuk best friend
  •  earfone cartoon(korang boleh pilih)
  • shawl
  • pashmina
  • dan sebagainya kami akan bagitahu di pertengahan contest ini

dan senarai sponsor-sponsor kami

senarai-senarai sponser:
  1. Husnaman Lens Shop
  2. FazUnique Collection
  3. many presents from kak yana
  4. Lovely Lil Efashion
  5. Topup from hana
Pemenang akan dipilih secara random dengan hasil nukilan yang menarik.Jom sertai contest kami ;) !

Thank you :)

Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Say "thank you" :)

Bila seseorang itu hadir ketika kita dalam kesedihan dan memerlukan,ianya amat bermakna buat kita.Tetapi lebih bermakna buat kita bila seseorang itu hadir dengan membuat kita tersenyum,tergelak dan tenang dahulu baru bertanyakan "Kenapa?".Kerana dengan senyuman segala yang pedih dan sedih akan lenyap untuk seketika.Walaupun senyuman itu seperti tidak ikhlas ketika itu tetapi ianya masih dianggap ikhlas kerana senyuman itu dengan sendirinya terukir di bibir kita biarpun masih berbaki air mata ini menitis.Dan dengan cara ini mungkin kita akan lebih mudah dan tenang untuk bercerita walaupun perkara itu pedih buat kita.Tetapi kita jangan lupa akan kehadiran mereka buat kita.Lancarkan lidah kita untuk berkata terima kasih pada mereka yang telah hadir buat kita walaupun hanya seketika.


"Every time we remember to say “thank you”, we experience nothing less than heaven on earth."

Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Tuesday, July 12, 2011

Mega Giveaway by Yana & Cik Putih

Assalamualaikum,

Malam ini yana tak ada idea nak update blog.So apa lagi skodeng blog orang lain pulak,then baca Kak Nabila punye blog.Dia ada cakap pasal contest ini.Wahh bestlah contest ini.Nak try joinlah walaupun baru first time join so why not right?Kita cuba dulu kalau tak menang itu boleh dijadikan sebagai pengalaman.
Hihi :D


Okay inilah contest yang yana cakap itu.Contest ini ada SYARAT-SYARAT nya tau!
So kalau nak tahu apa syarat-syarat dia just klik saja banner dekat atas ini kayy ;).

Lepas yana check it out banner.Wow best sangat sangat sangat dan sangat dia punye hadiah.Tertarik yana jadinya :D.Antara hadiah-hadiah yang akan Cik Yana & Cik Putih bagi adalah:-

senarai sponsor :
  1. Scarf Sweethoney
  2. Wirda Azurainie.  
  3. Droplet House
  4. Lens Mania
  5. Ayu-Raudhah Shawlstore
  6. Nora Nabella
  7. Applepinkbow
  8. Syafeika Edora
  9. pixel mania
  10. Wan Hazel 
  11. Momo Chan Collection 
  12. NHL Colloection
  13. Kei Seinchi
  14. Sya Razali 
  15. Aimi Craft 
  16. Habibi Hamid
  17. Shawl Az 
  18. Imann Abdul
  19. Aan Boutique
  20. KZ Nabihah Boutique
  21. Ciktiqz Adamaya
  22. Tri Fa
  23. Kittyshawls


Best kan hadiahnya?Say "thank you" semua dekat Cik Yana & Cik Putih.Ada rezeki saya menang insyaAllah.Aminn... :)

Saya nak tag:-

Jom join guys.Ada rezeki kita memang la ye.Amin :)


Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Si Manis Dia :)

Assalamualaikum andd hellooo followers :) !Hari ini entry khas buat someone.Kenapa saya khaskan untuk dia saja.Sebab saya belum cerita lagi pasal dia.Hari ini kita pakai bahasa "saya,kamu and awak".Sebab dia ini baik sangatt :)) .


Nama dia Nursyafawani Ayub.Bak kata dia nama dia dalam I/C and Sijil Lahir tak ada jarak jarak so jangan nak tambah tambah eh.Wahh menganas la dia.Hahaha.


1.Macam mana kamu boleh kenal dia?
Tak silap saya dari Qayyim and Miza sebab dulu dia ini adik angkat Miza :D

2.Macam mana boleh rapat dengan dia?
Bermula sebelum dan selepas time cuti sekolah bila kami wall to wall.Saya mereng dia tukang layan mereng saya.So dari situlah kami rapat.Sebab sama sama mereng nak nak masuk waktu tengah malam ialah CUTI SEKOLAH katakan :D

3.Dia macam mana orangnya?
Dia baik sangat dengan saya.Dia selalu jugak dengar masalah saya.Dia ini pun masuk air jugak budaknya walaupun mula mula saya kenal dalam hati cakap "Ohh bakal ustazah...susah sikit nak gila gila ini".Tapi itu hanyalah first sight orang kata.Kenal punye kenal baru tahu.Dia ini sekepala jugak dengan saya ye :D.Dulu masa sekolah tempat mengenal hati budi dekat BUS STOP depan sekolah rendah.Wahhh gitu.Hahaha.

Dia ini penyayang orangnya,dia ada anak buah nama dia Amani.Comel bangattt.Dia ini kalau ada camera and Amani ini boleh penuh memory card dibuatnya.Comel and sayang punye pasal.Bukan itu saja,dia sayang sangat kawan kawan dia nak nak 3KAA 2010 .Masa kawan kawan dia nak pindah ke sekolah lain mesti dia sedih tapi dalam dalam dia sedih dia kuat.Strong girl!Yeahhh :D.Lepas tu dia ini ada adik angkat yang saya tahu 2 oranglah tapi tak tahulah kalau ada orang lain :D.Al maklumlah dah tak satu sekolah lagi so tak dapat nak spy sangat :D.Nama adik angkat dia sorang Hana and sorang lagi Ayu.Dia sayang sangat adik angkat dia ini .Dia selalu dengar masalah adik-adik dia and sentiasa untuk adik adik dia.



Dia ini pun caring jugak orangnya.Dapat tengok bertapa caring-nya dia bila Ayu accident.Untung Ayu dapat kakak yang caring ini.Hihi :D.Dia ini jugak suke tersenyum itu yang buat orang senang nak kawan dengan dia and manis saja muka dia :).Itulah petua dia kott nak bagi muke manis saje.Dia ada sikit garangnya dan temperednya.Cuma jaranglah nampak.Tapi kalau dia marah sangat saya tak pernah tengok lagi mungkin BUDAK JPA pernah kott.Hihi :D.

4.Apa kena mengena dia dengan kamu?
Dia ini saya dah anggap macam adik,kawan dan pendengar.Itu sebab saya sayang dia .Dia belum pernah sakitkan hati saya.Tapi saya pernah rasanya.Biasalah saya memang gitu.Kalau sakitkan hati orang tak perasaan.Lupa diri :D.Hihi.

5.Apa benda yang buat kamu teringat dekat dia?
i.Camer DSLR sebab dia sangat sangat minat camera begitu jugak dengan saya
ii.Coklat sebab dia sangat suka makan coklat macam saya jugak :D
iii.Kekurusan badan dia sebab saya pun kurus macam dia jugak dan kami sama sama susah nak naik badan,biasa la kami ini nak makan yang lemak mahal je.Kan syafa kan?Hihi :)
iv.Dan yang paling penting tempat letak phone yang ada patung zirafah comel tu,saya tak akan lupakan.Saya akan bawa dia dekat tempat belajar saya kelak.Thanks a lot Syafa 

6.Apa perangai buruk saya dia kena tahu?
i.Saya selalu siap lama so kalau nak berjanji pukul 8.00 so 8.30 la saya sampai.Tapi kadang kadang saya tepati masa jugak ;).
ii.Suka cakap lepas kadang kadang so sorry ya kalau ada sakitkan hati Syafa :D
iii.Kalau saya badmood jangan tanye kenapa tapi buat saya senyum or gelak dulu baru tanye kenapa :D.
iv.Kuat pelupa so berhati hati la ye :) *akibat makan asam ye
v.Saya ini kadang pemalas so berwaspada la ye

Sebenarnya ada lagi keburukkan saya tapi orang lain saje boleh perasaan saya tak berapa nak perasaan la :D



7.Kalau satu hari nanti kamu terpisah dengan dia apa kata-kata kamu yang dia kena ingat?Dan apa kata-kata kamu bila terjumpa kembali?

Terima kasih atas segala galanya sebab sentiasa ada disisi saya walaupun saya dia bawah ataupun di atas dan terima kasih terima dan sanggup berkawan dengan saya walaupun saya ada cacat celanya :).Saya akan cakap saya bertuah dan bersyukur jumpa kamu sebab kamu dah buat hari-hari saya ceria.Kamu jugak dah buat saya kenal erti sabar dan persahabatan.Saya akan tetap sayang kamu sebagai pendengar yang setia,adik dan sahabat yang baik sampai bila-bila.Saya nak minta maaf kalau kalau saya buat salah dari hujung rambut sampai hujung kaki so jangan simpan dendam dengan saya kayy.Nanti dah berjaya jangan lupa dan sombong dengan saya okay.Jangan mudah putus asa dan jangan pedulikan sangat dengan kata-kata orang yang cuba menjatuhkan semangat kamu.Buat apa yang kamu rasa betul sebab kamu dah boleh pikir yang mana baik dan yang mana buruk :).

Kalau satu hari nanti saya jumpa kamu atau kamu jumpa saya balik satu sahaja pesanan saya TEGUR saya.Sebab saya ini pelupa sikit so biasalah kan kalau dah pelupa itu bila orang tegur baru teringat.Mana tahu daripada terjumpa itu kita akan bersahabat semula daripada yang terpisah itu :)

Apa apa pun saya sayang awak sangat sangat .Thanks a lot Syafa :)


Credit to Syafa my lovely listener,friends and sister 


pssttt:Sorry kalau ayat macam tungang langang sikit pr typo.Taip copek sangat nak makan punye pasal :D
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Sunday, July 10, 2011

Karangan BM!!!!Haha

Assalamualaikum :).Hello follower!Entry kali ini special sikit sebab entry kali ini untuk someone ;).I'm happy when get a news from her.That's such amazing and awesomeee ♥.






It's begin on 23rd June 2011 when Hambali IM me on FB and say "yana...member ko Iffah uh form bpe?" and "minat ar..haha".Itu la ayat pertama dia dekat aku.Tak ada ubah punye.Original punye...Hahaha.Aku jawab la apa dia tanye then dia minta tolong aku kenalkan dia dekat kau kan?Aku mula-mula tak berani cakap dekat Ayu sebab time tu dia lepas frust.Dua hari lepas tu Hambali rasa macam aku tak mulakan langkah lagi (sebenarnye memang pun just cakap dekat kawan kawan dia je,dekat Ayu belum pun actually) dia pun mulakan langkah dia sendiri.Terus terang dia cakap dekat Ayu "Saya suke awak".Dia cakap macam tu lepas dengar lagu Akim.Pengaruh Akim la ini kan :D.


Then,dia minta aku teruskan so disebabkan dia dah mulakan langkah aku pun mulakan langkah aku pulak :D.Aku sampaikan lah hajat dia dekat Ayu.Terkejut aku bila baca balik ayat aku tu.Satu je reaction aku "Umakkaii panjang eh,dah macam KARANGAN BM dah aku tengok".Serious weyy aku taip je sampai semua ayat dalam kepala otak aku dah habis idea baru aku stop menaip.Then bila baca balik nak kasi ayat tu betul baru perasaan panjang mak datuk!Hahaha :D


Tapi alhamdulillah Ayu terima dengan baik hajat dia tu.So tugas aku dah selesai untuk sampaikan amanah orang so tak ada la rasa bersalah sangatkan.Dan selepas daripada itu,mereka sendiri yang selesaikan tapi aku awal awal dah bagi warning dekat dia.Bukan aku je bagi Syafa pun bagi ;).Kan Syafa kan?Hihi.Yelah aku tak nak la apa pernah jadi dekat Ayu jadi balik sebab aku dapat tengok bertapa down nye Ayu lepas pada itu.






On 6th July 2011 mereka pun bersatu...wahh ayat tak boleh blaa ini :D.Perhhh dengan satu cabaran segalanya menjadi lancar.Ini gara-gara lagu Marry you-Bruno Mars la ini ;).Tergelak-gelak Ayu dengar walaupun sumbang mambang tapi lagu and suara tu jugak lah yang buat Ayu cair.Hehe ;).Btw congrats to them sebab bersatu.Hahaha.Yang penting this Warning for Hambali:-


1.Jangan pernah 'game'kan dia
2.Jangan sakitkan hati dia
3.Jangan ganggu pelajaran dia
4.Jaga dia elok elok
5.Kalau dah tak sayang or anything lepaskan dia dengan cara elok.
6.After that,jangan kutuk kutuk dia


Itu je WARNING aku dekat kau,bali.Aku percaya kau so jangan hilangkan kepercayaan aku ye!Have a nice loving day okay ;)


Credit to Ayu & Hambali 


pssstt:Entry ini khas buat Ayu sebab aku ada terlibat sama.Wahh aku nak interframe ini :D.Hahaha.Bubyee.See you on next entry.Have a nice day everyone.Assalamualaikum :).
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

Thursday, July 7, 2011

I'm The Winner!!!

Heloo follower !Meh dekat sikit cerita dah nak bermula :D.Apa kena mengena tittle dengan entry ye.Hurmm...'I'm the Winner'.Okayy let's begin :).

Family sebelah mak aku ada 9 adik beradik.Dalam ramai ramai cucu nenek aku ini ada 4 orang yang sebaya dengan aku(termasuk aku) :).Kitorang tak ada la buat perjanjian or beating or whatever just selalu sebut kita tengok sapa menang katogeri "Paling lama single" or "Paling payah nak couple".Lebih kurang macam tu lah.Dah lama tau benda ini kitorang deal around 4/5 years macam tu.Yang tersenarai dalam perjanjian ini aku,Nisa,Keyra and Fawwaz.Tapi tak ada deal menang dapat duit ke apa just saje gurau gurau ;).


First LOSER ;) !Hihi

So dipendekkan cerita dalam tahun 2007/08 si Keyra ini dah couple dengan "Abang Polis".Tapi cara couple diorang ini lain skit.Agak complicated and privacy sikit.Dia couple dah lama tapi aku rasa macam diorang ini tak couple pun ada.Nak contact pun payah dan itu menyebabkan sukar untuk percaya "Abang Polis" ini.Biasa la kitorang memang rapat sejak dari kecil lagi so semua benda sedih ke,gembira ke,mendatar ke,gossip ke and news ke mesti kongsi sama-sama.So apa jadi dekat keyra,kitorang tahu.Memang tak ada harapan lah si Keyra ini nak menang.So you lose in this deal.Hahaha :D

Hi.Nisa :D!!

Next is about Nisa pulak ;).Dia ini pun dah couple jugak around 2009/10 macam tu lah.Mula mula kitorang tak suka dia couple dengan Tahir aka Sepet but dah lama lama,dah boleh terima ;).Diorang ini okayy je.Agak romantik and to concerned with privacy.Kalau diorang gayut memang tak dengar walaupun tidur satu katil.Perhhh dahsyattt!Hahaha :D.So funny :p.Tapi yang penting dia pun dah kalah okayy sebab dia dah COUPLE.Hahaha.

Next is about Fawwaz.It's quite surpurised when i know this news!

OMG!!!Quite surprise o.O

Nak tahu kenapa aku cakap terkejut bila aku tahu?Sebab si Fawwaz ini memang susah nak cakap pasal CINTAN ini.Nak cerita dekat dia pasal CINTAN CINTAN ini pun payah,inikan pulak dia nak cakap pasal CINTAN ini.Perhhh memang terkejut la kan bila 2 July 2011 aku buka profile tengok dah relationship dengan someone ini.Tergelak sampai berair mata dibuek eh bilo tengok tu.Memang tak sangka.Dah hampir 3/4 years dia tak cakap pasal ini tiba tiba dah ada dah.Memang jadi hot newss antara kami kami lah kan.Sampai akak dia tak percaya bila aku cakap.Sumpah excited andd terkejut.Apa apa aku slatue la dengan kau.Diam diam ubi berisi kau ini!Hahaha :D.Patutlah lately ini jiwang semacam je.Haih Fawwaz fawwaz!Apa apa pun "Congrats yeahh!!" andd "Selamat Datang ke Dunia Percintaan".Hahaha ;)


Next is about me!Aku nothing change!I'm still single and tak berminat sangat bab bab ini walaupun aku layan novel-novel cinta or lagu cinta ini tapi tak terpikir untuk ke arah tu.Sebab apa?Orang cakap sebab aku keraskan hati aku ini.Sebab lain...aku ini fobia dengan cinta.Eh yeke?Dah sahkan?Hihi ;D.Sumpah lawak!Hahaha.Ada jugak cakap aku ini langsung tak nak bagi ruang lelaki kenal aku.Eh eh kawan kawan laki aku yang lain rilexx je kenal aku.Haha.Aku belum berminat la.Nanti nanti je la ye ;).Dan disebabkan aku suke bagi alasan dan jawapan yang sama,aku jugak dicop "Sombong!".Heloo braderrr lu tak puas hati dengan gua jumpe depan depan la -.-.Dah gua kata belum berminat tu paham paham je la -.-.



So kalau ingat balik katogeri dekat atas tu means I'm the winner right?Yes I'm!Jangan jealous okayy u'ollss :D.Wahhh ter-over pulak!Hahaha.Kita tengok ye guyss sampai bila saya jadi juara bertahan :D.Masing masing bila cakap pasal ini bengang je.Gua dah cakap memang gua akan menang,TAK PERCAYA!So now dah terbukti kan kan?So any comments?Hahaha.


psssttt:That's all for this entry!Tersengih-sengih macam kerang busuk buat entry ini.Hahaha :D.
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !