Tuesday, July 12, 2011

Si Manis Dia :)

Assalamualaikum andd hellooo followers :) !Hari ini entry khas buat someone.Kenapa saya khaskan untuk dia saja.Sebab saya belum cerita lagi pasal dia.Hari ini kita pakai bahasa "saya,kamu and awak".Sebab dia ini baik sangatt :)) .


Nama dia Nursyafawani Ayub.Bak kata dia nama dia dalam I/C and Sijil Lahir tak ada jarak jarak so jangan nak tambah tambah eh.Wahh menganas la dia.Hahaha.


1.Macam mana kamu boleh kenal dia?
Tak silap saya dari Qayyim and Miza sebab dulu dia ini adik angkat Miza :D

2.Macam mana boleh rapat dengan dia?
Bermula sebelum dan selepas time cuti sekolah bila kami wall to wall.Saya mereng dia tukang layan mereng saya.So dari situlah kami rapat.Sebab sama sama mereng nak nak masuk waktu tengah malam ialah CUTI SEKOLAH katakan :D

3.Dia macam mana orangnya?
Dia baik sangat dengan saya.Dia selalu jugak dengar masalah saya.Dia ini pun masuk air jugak budaknya walaupun mula mula saya kenal dalam hati cakap "Ohh bakal ustazah...susah sikit nak gila gila ini".Tapi itu hanyalah first sight orang kata.Kenal punye kenal baru tahu.Dia ini sekepala jugak dengan saya ye :D.Dulu masa sekolah tempat mengenal hati budi dekat BUS STOP depan sekolah rendah.Wahhh gitu.Hahaha.

Dia ini penyayang orangnya,dia ada anak buah nama dia Amani.Comel bangattt.Dia ini kalau ada camera and Amani ini boleh penuh memory card dibuatnya.Comel and sayang punye pasal.Bukan itu saja,dia sayang sangat kawan kawan dia nak nak 3KAA 2010 .Masa kawan kawan dia nak pindah ke sekolah lain mesti dia sedih tapi dalam dalam dia sedih dia kuat.Strong girl!Yeahhh :D.Lepas tu dia ini ada adik angkat yang saya tahu 2 oranglah tapi tak tahulah kalau ada orang lain :D.Al maklumlah dah tak satu sekolah lagi so tak dapat nak spy sangat :D.Nama adik angkat dia sorang Hana and sorang lagi Ayu.Dia sayang sangat adik angkat dia ini .Dia selalu dengar masalah adik-adik dia and sentiasa untuk adik adik dia.



Dia ini pun caring jugak orangnya.Dapat tengok bertapa caring-nya dia bila Ayu accident.Untung Ayu dapat kakak yang caring ini.Hihi :D.Dia ini jugak suke tersenyum itu yang buat orang senang nak kawan dengan dia and manis saja muka dia :).Itulah petua dia kott nak bagi muke manis saje.Dia ada sikit garangnya dan temperednya.Cuma jaranglah nampak.Tapi kalau dia marah sangat saya tak pernah tengok lagi mungkin BUDAK JPA pernah kott.Hihi :D.

4.Apa kena mengena dia dengan kamu?
Dia ini saya dah anggap macam adik,kawan dan pendengar.Itu sebab saya sayang dia .Dia belum pernah sakitkan hati saya.Tapi saya pernah rasanya.Biasalah saya memang gitu.Kalau sakitkan hati orang tak perasaan.Lupa diri :D.Hihi.

5.Apa benda yang buat kamu teringat dekat dia?
i.Camer DSLR sebab dia sangat sangat minat camera begitu jugak dengan saya
ii.Coklat sebab dia sangat suka makan coklat macam saya jugak :D
iii.Kekurusan badan dia sebab saya pun kurus macam dia jugak dan kami sama sama susah nak naik badan,biasa la kami ini nak makan yang lemak mahal je.Kan syafa kan?Hihi :)
iv.Dan yang paling penting tempat letak phone yang ada patung zirafah comel tu,saya tak akan lupakan.Saya akan bawa dia dekat tempat belajar saya kelak.Thanks a lot Syafa 

6.Apa perangai buruk saya dia kena tahu?
i.Saya selalu siap lama so kalau nak berjanji pukul 8.00 so 8.30 la saya sampai.Tapi kadang kadang saya tepati masa jugak ;).
ii.Suka cakap lepas kadang kadang so sorry ya kalau ada sakitkan hati Syafa :D
iii.Kalau saya badmood jangan tanye kenapa tapi buat saya senyum or gelak dulu baru tanye kenapa :D.
iv.Kuat pelupa so berhati hati la ye :) *akibat makan asam ye
v.Saya ini kadang pemalas so berwaspada la ye

Sebenarnya ada lagi keburukkan saya tapi orang lain saje boleh perasaan saya tak berapa nak perasaan la :D



7.Kalau satu hari nanti kamu terpisah dengan dia apa kata-kata kamu yang dia kena ingat?Dan apa kata-kata kamu bila terjumpa kembali?

Terima kasih atas segala galanya sebab sentiasa ada disisi saya walaupun saya dia bawah ataupun di atas dan terima kasih terima dan sanggup berkawan dengan saya walaupun saya ada cacat celanya :).Saya akan cakap saya bertuah dan bersyukur jumpa kamu sebab kamu dah buat hari-hari saya ceria.Kamu jugak dah buat saya kenal erti sabar dan persahabatan.Saya akan tetap sayang kamu sebagai pendengar yang setia,adik dan sahabat yang baik sampai bila-bila.Saya nak minta maaf kalau kalau saya buat salah dari hujung rambut sampai hujung kaki so jangan simpan dendam dengan saya kayy.Nanti dah berjaya jangan lupa dan sombong dengan saya okay.Jangan mudah putus asa dan jangan pedulikan sangat dengan kata-kata orang yang cuba menjatuhkan semangat kamu.Buat apa yang kamu rasa betul sebab kamu dah boleh pikir yang mana baik dan yang mana buruk :).

Kalau satu hari nanti saya jumpa kamu atau kamu jumpa saya balik satu sahaja pesanan saya TEGUR saya.Sebab saya ini pelupa sikit so biasalah kan kalau dah pelupa itu bila orang tegur baru teringat.Mana tahu daripada terjumpa itu kita akan bersahabat semula daripada yang terpisah itu :)

Apa apa pun saya sayang awak sangat sangat .Thanks a lot Syafa :)


Credit to Syafa my lovely listener,friends and sister 


pssttt:Sorry kalau ayat macam tungang langang sikit pr typo.Taip copek sangat nak makan punye pasal :D
Suka?Ce comment sikit.Thanks :) !

No comments:

Post a Comment